fbpx

Saimaan saunabussi kaartaa Jyväskylään hakemaan osaajia ja uusia asukkaita

Mikkelin seutu hakee osaajia ja uusia asukkaita Rekry, työelämä & koulutus 2020 -messuilla 21. tammikuuta. Jyväskylän Paviljonkiin rakennettava seudun yhteisosasto tarjoaa tietoa kävijöilleen Mikkelin seudun mahdollisuuksista.

Seudun toimijat lähtevät matkaan Savonlinjan saunabussilla. Esillä osastolla ovat työpaikat, koulutustarjonta, yrittäjyys ja asuminen. Retkeä koordinoi Mikkelin seudun muuttajahanke Solmu yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa.

– Ajamme saunabussin halliin sisälle ja rakennamme osastomme sen ympärille.  Mukana on niin yrityksiä kuin julkisorganisaatioitakin, Solmu-hankkeen Mira Myyryläinen kertoo.

Julkisorganisaatioista matkassa ovat Essote, Mikalo, Xamk, Esedu ja Etelä-Savon TE-palvelut.

Mikkelin seudulla olisi töitä tarjolla

Saunottelun tavoitteena on lisätä Mikkelin seudun näkyvyyttä valtakunnallisesti, esitellä seudulla asumista, työskentelyä, yrittämistä ja opiskelua sekä saada alueelle uusia osaajia. Osaavan henkilökunnan rekrytoiminen on monissa yrityksissä nykyisin kasvun esteenä.

Työpaikkatarjonta Mikkelin seudulla on laajaa. Bussilla etsitään työntekijöitä niin teollisuuteen, kaupan alalle kuin terveys- ja sosiaalipalveluihin. Haussa on muun muassa vienti-, markkinointi- ja ICT-osaajia, CNC-koneistajia, kausityöntekijöitä ja ohjelmistokehittäjiä.  Esillä on myös yrittäjyyden mahdollisuuksia.

– Elämän siirtäminen Mikkelin seudulle on tehty vaivattomaksi. Kun työpaikat, yrittäjyys ja koulutus tuodaan tarjottimelle kokonaisuutena asuntojen kanssa, on uutta suuntaa hakevan helppo siirtää elämänsä Saimaalle, Mira Myyryläinen vinkkaa.

Rekry, työelämä & koulutus 2020 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 21.1. kello 10–18.

Kuva: Mikkelin seudulla onnistuu muun muassa rento etätyö – Saimaan maisemissa tietenkin! (Pihla Liukkonen / Kontrastia)

Julkaistu: 21.01.2020