fbpx

Kotimaanmatkailu kasvanut Mikkelissä keväällä ilahduttavasti

Metsien ympäröimä järvi

Kotimaanmatkailu on kasvanut Mikkelissä ja Mikkelin seudulla tänä keväänä ilahduttavan hyvin. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisvuorokausien määrä kasvoi toukokuussa 2,6 prosenttia Mikkelissä ja 2,3 prosenttia Mikkelin seudulla verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon.

– Kun jo toukokuussa on ollut näin paljon kotimaanmatkailijoita, tämä enteilee vilkasta kesäsesonkia koko Mikkelin seudulle, kertoo projektipäällikkö Tuula Pihkala Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

Kaikkiaan rekisteröityjä yöpymisvuorokausia kirjattiin toukokuussa Mikkelissä 12041 yötä ja Mikkelin seudulla 15490, joista yli 90 prosenttia oli kotimaisia matkailijoita. Tiedot käyvät ilmi käyvät ilmi Visit Finlandin majoitustilastoista.

– Ihmisiä kiinnostavat tuoreen tutkimuksen* mukaan erityisesti luontokohteet, paikallisiin nähtävyyksiin tutustuminen sekä erilaiset tapahtumat, joita Mikkelissä riittää kesällä jokaiselle viikonlopulle, kuvaa Pihkala.

Luontokohteita Mikkelissä riittää kaupungin keskustan läheisyydestä alkaen. Suosituilla Hop On Hop Off -retkillä pääsee kätevästi ihailemaan järviluontoa Puumalassa ja Ristiinassa. Hop On Hop Off -retkiä järjestetään myös kulinaristeille ja kulttuurin ystäville.

Käyntikohteista Päämajamuseon uusi Mannerheimin sota- ja johtamistaidosta kertova näyttely muodostaa kävijälle yhtenäisen kokemuksen Sodan ja Rauhan keskus Muistin kanssa. Muistin ja kehitysyhtiö Miksein hallinnoima Päämaja-hanke tutustuttaa matkailijaa laajasti alueen sotahistoriaan ja kulttuuriperintöön. Jalkaväkimuseon tuhansien esineiden tarinat kiinnostavat kaikenikäisiä.

Lähi- ja luomuruuan aarteita voi nauttia Tertin kartanon kansainvälistäkin mainetta niittäneessä ravintolassa. Kartanotunnelmaan pääsee myös Kekkolan, Kyyhkylän ja Löydön kartanoissa. Suomen suurin ja kaunein puupappila Kenkävero tarjoilee monipuolista silmänruokaa näyttelyineen, työpajoineen ja puutarhoineen.

Mikkelin matkailuneuvonnasta löytyy lisää tietoa käyntikohteista sekä karttoja myös vesistömatkailuun. Matkailuneuvonta palvelee Mikkelin torilla arkisin ja lauantaisin.

Lisätietoa

Tuula Pihkala, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, p. 0440 361 603, tuula.pihkala@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo elinvoimaa Mikkelin seudulle tukemalla yritysten, matkailun ja toimintaympäristön kehittymistä. Yhtiö palvelee vuosittain 1200 yritysasiakasta ja tarjoaa kokonaisvaltaista tukea Mikkeliin sijoittumisessa. Yhtiössä työskentelee hybridimallilla 40 eri alojen asiantuntijaa. 

*  Sanoma-konsernin kotimaanmatkailun tutkimuksessa 25 prosenttia vastaajista arvioi matkailevansa kotimaassa aiempaa enemmän ja 60 prosenttia saman verran kuin aiemmin. Kun kysyttiin Mitä seuraavista aktiviteeteista ja kohteista pidät kiinnostavimpina kotimaan matkoilla, kärkeen nousivat luontokohteet 58 prosenttia, paikkakunnan nähtävyyksiin tutustuminen 50 prosenttia, kylpylät 46 prosenttia, musiikkitapahtumat 45 prosenttia, vuokramökkeily 45 prosenttia ja kulinaristiset elämykset ja ravintola 41 prosenttia.

Julkaistu: 10.07.2024