fbpx

Tusku-lentoaseman logistiikan ja teollisuuden alue

Tusku-lentoaseman logistiikan ja teollisuuden alue sijaitsee Mikkelin kaupunkikeskustan lähellä vain 4 kilometriä torilta. Alue sijaitsee valtatie 13:n varressa valtatie 5:n läheisyydessä.

Mikkelin Tuskussa saatavilla on sekä jalostamatonta aluetta että valmiiksi tasattua tonttimaata. Tonteilla on valmis kunnallistekniikka.

Alueella on vahva logistiikan ja teollisuuden keskittymä, jonka toimijoihin kuuluvat mm. Kuljetusliike Kantola & Koramon (Kaukokiito) terminaalit, Casemet Oy, Vitrulan Composites Oy, Raskone, VeliMark, Saimaa Brewing Company, Euromaster, Savo-Solar Oy, AVS Power Oy, Steamrator Oy ja AJ Automation Oy. Viime vuosina toimijat ovat tehneet alueelle noin 20 000 kerrosneliömetrin verran uusia sijoittumis- ja laajentumispäätöksiä, joista uusimpana alueelle on rakenteilla SOK:n uusi 5000 neliömetrin kuljetusterminaali.

Alueen liikennejärjestelmää on viime vuosina perusparannettu ja raskaan liikenteen määrän kasvaessa kehitystyö jatkuu edelleen tulevina vuosina. Alueen vahvuutena on rekkamiehen työpäivän pituus – Mikkelistä voi lastata ja ajaa keikan Helsinkiin ja takaisin työpäivän aikana.

Alueella sijaitsee myös Mikkelin lentoasema, jolla ei tällä hetkellä ole säännöllistä lentoliikennettä, mutta jonka 1702/45 metrin kiitotie luo mahdollisuuksia tulevaisuuden logistiikkaratkaisuille.

Alueella sijaitsee myös raskaalle liikenteelle soveltuva biokaasuasema.

Kysy lisää

Hannele Hynninen, tontit, toimitilat ja messut
Hannele Hynninen
Puh. 044 794 2217
etunimi.sukunimi@mikseimikkeli.fi