fbpx

Syyslomalla vietetään perheiden syysmyrskyä

Mikkelin Lapsiperheverkosto on koonnut perheiden iloksi syysmyrskyllisen verran tekemistä syysloman ajaksi. Lapsiperheiden yhteiset tapahtumat ja touhuaminen ovat vähentyneet korona-ajan myötä, mutta syysloman ajaksi on tarjolla monipuolista tekemistä. Tarjontaa on lähes koko viikolle niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Osan toiminnoista voi tehdä itselleen sopivana aikana ja yhteen jopa osallistua kotoa käsin.

– Haluttiin tarjota monipuolista tekemistä eri-ikäisille, sillä monelle voi olla haastavaa tehdä tänä vuonna syyslomalta tuttuja juttuja, kertoo Mikkelin Lapsiperheverkoston puolesta Arki haltuun -hankkeen projektityöntekijä Eeva Pääkkönen.

. Syysmyrskyn toiminnot ovat maksuttomia, mutta eri toimijat tarjoavat kaupungissa myös maksullisia leirejä ja työpajoja, joihin kannattaa tutustua.

Viikon aikana on tarjolla niin pimeä patikkaa Kalevankankaalla kuin muskari- ja satutuokioita. Kulttuuripalvelut järjestää tiistaina virtuaalisen satuseikkailun kirjaston ja kaupungintalon läheisyydessä. Satuseikkailun voi käydä kiertämässä omaan tahtiin. Lapsiperheiden avoin kohtaamispaikka Koppa on avoinna tavanomaisten aukioloaikojen mukaan. Lisäksi Koppa järjestää toimintaa sään salliessa myös kirjaston leikkipuistossa.

Torisportin Puuhamaailman aukiolon 17.-18.päivä, golfin lajikokeilu sekä audiopakopeli ovat osa Porukalla! -hankkeen osallisuustoimintaa, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Syysmyrskyn toiminnoista voi lukea lisää: www.meijanmikkeli.fi/syysmyrsky tai Lapsiperheverkoston facebook-sivustolta: www.facebook.com/lapsiperheverkosto.

Ohjelma:

Puuhamaailma ToriSport Lähitapiola Areena auki
la 17.10 klo 10-18 ja su 18.10 klo 10-14
Hallissa peli- ja puuhapisteitä vapaassa käytössä ja Liikunta-Leijona vierailee tapahtumassa n. 2h välein. Kahviossa myynnissä mm. hattaraa ja popparia.

Pimeä patikka Kalevankankaalla
ma 19.10. klo 18-20, lähtö Kalevankankaan kuntoilulaitteilta, pysähdytään Kalevankankaan laavulla. Järjestäjänä Mikkelin Latu.

IIK!- mikä meno liikuntavuoro
ti 20.10 klo 14-16 5-12-vuotiaille lapsille, Saimaa Stadiumilla. Järjestäjänä Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut. Saimaa Stadiumilla mukana MiNMKY, Mikkelin Voimistelijat Lob-82.

Syysmyrskyyn virtuaalinen satuseikkailu
ti 20.10.  klo 10-17 kirjaston/kaupungintalon läheisyydessä. Seikkailua varten tarvitsee mobiililaitteen, johon ladataan Plus 3D-sovellus. Aarrekartan avulla kiertämällä etsitään taika-avaimia, jotka aukaistaan sovelluksella. Seikkailussa hyödynnetään tarinallisuutta, teknologiaa ja suomalaista kansanperinnettä. Järjestäjänä Mikkelin kulttuuripalvelut.

Kirjaston satutuokio
ti 20.10. klo 10-11 pienemmille lapsille ja koululaisille klo 13-14 Pääkirjaston puistossa. Järjestäjänä Mikkelin kirjasto. 

Koppa – avoin kohtaamispaikka (pääkirjaston alakerrassa)
Toimintaa sisällä ja ulkona (säävarauksella kirjaston takana leikkipuistossa)
ti klo 13-18 pihapelejä ja liikennemerkkibingo
ke klo 13-16 Muskarituokio klo 15
to klo 13-18 Muskarituokio klo 15, klo 16-18 Selviytyjät -hankkeesta Kati jakamassa heijastimia.

Golflajikokeilua
ke 21.10 klo 13-16, Savon Golftiimin harjoitushalli Rokkala (Porrassalmenkatu 50). Järjestäjänä Golf Porrassalmi ja Savon Golftiimi. 

Mikkelin Ladun Latupirtti auki lapsiperheille
pe 23.10. klo 10-20 Tervetuloa tutustumaan Latupirttiin (Latupirtintie 32).
Arki haltuun -hanke mukana klo 10-12

Muskarituokiot
Pitäjän kirkolla la 24.10  klo 10 ja klo 11. Noin 30-45 minuutin mittaiset muskarituokito. Järjestäjänä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta.

Audiopakopeli
Audiopakopeli on pakopelin kaltainen pelikokonaisuus, joka hyödyntää tarinankerronnallisen pelin mallia. Audiopakopeliä pienryhmä pelaajia voi pelata peliä kotoa käsin tai jopa niin, että pelaajat ovat kaikki eri paikoissa pelaamassa. Pelin ohjaaja ottaa puhelinyhteyden tai muulla laitteella yhteyden pelaajiin (kuten Teams). Osallistujalta vaaditaan peliin toimivaa puhelinta tai muuta laitetta, jolla etäyhteys pelinohjaajaan voidaan ottaa pelin ajaksi sekä toimivaa nettiyhteyttä. Lisäksi pelaajilla on hyvä olla kyniä sekä paperia.

Pako Piparkakkutalosta audiopakopeli sopii lapsiperheille. Pelaa lasten, lapsenlapsen kanssa tai ota yökyläilyyn hauskaa tekemistä pienille seikkailijoille. Peli sopii 6-11 -vuotiaille ja suositeltu ryhmäkoko on 2-4 henkilöä. Peli kestää noin 45 minuuttia. Pelissä mukana on oltava aikuinen pienten seikkailijoiden kanssa.

Metsämörripolku Anttolassa
Käy tutustumassa metsämörripolkuun Anttolassa omaan tahtiin.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Julkaistu: 14.10.2020