fbpx

Suomalaisten ja venäläisten bisnesseminaari avasi ovet yhteistyölle

GreenReMark-seminaarin osallistujat Pursialan voimalaitoksella

Mikkelissä 13.-14.6. järjestetty Mikkelin ja Pietarin seutujen yhteinen bisnesseminaari avasi ovet yritysten yhteistyölle, kun toista kymmentä suomalaista ja venäläistä uusiutuvan energian alalla toimivaa yritystä tapasivat toisensa. Tapaamiset tuottivat yhteistyökumppanuuksia ja tarjousvaiheeseen eteneviä yhteistyöprojekteja.

Yritysdelegaatio oli koottu Mikkelin kehitysyhtiö Miksein venäläisten hanke- ja yhteistyökumppaneiden kautta. Mukana oli yrityksiä Pietarin seudulta, jotka olivat hakemassa yhteistyökumppaneita, teknologiaa ja osaamista Suomesta.

Haimme venäläisille yrityksille sopivia suomalaisia yhteistyökumppaniyrityksiä venäläisten ilmoittaman mielenkiinnon ja tarpeen mukaan. Järjestimme vierailun aluksi tiiviin Uusiutuvan energian edistämiseen ja ratkaisuihin keskittyneen bisnesseminaarin, jonka jälkeen yrityksillä oli etukäteen valmistelemamme kahdenväliset bisnestapaamiset, ohjelmajohtaja Jussi Heinimö MikseiMikkelistä kertoo.

-Tapaamiset tuottivat uusia yhteistyökumppanuuksia ja ainakin tarjousvaiheeseen eteneviä projekteja, Heinimö jatkaa.

Seminaarissa tapaamisia oli yhdestä kolmeen per yritys. Ohjelmaan kuului myös venäläisdelegaation tutustuminen Mikkelissä mm. SunMikkeli aurinkovoimalaan, Pursialan voimalaitokseen, Metsäsairilan jätekeskukseen sekä Suomenniemen sähkönjakelun tutkimuskohteeseen.

Opin paljon vierailun aikana suomalaisesta bisneskulttuurista, teknologioista ja trendeistä, kehityshankkeista ja mahdollisuuksista käyttää eri teknologioita vihreän energian saralla. Uskon, että meillä on hyvät yhteistyönäkymät erityisesti aurinkoenergian alalla, kommentoi Anna Mamaeva Bureau of Engineering Works -yhtiöstä Pietarista.

Annan kollega Sergei Korobkovin mielestä yhteistyömahdollisuuksia on erityisesti tuuli- ja aurinkoenergian saralla.

Tapaaminen oli jatkoa hyvin alkaneelle yhteistyölle Pietarissa toimivan Technoparkin kanssa. Osapuolet kirjoittivat avoimen yhteistyösopimuksen vasta kuukausi sitten. Jatkoa tapaamisille on tulossa ainakin Energiamessujen yhteydessä Tampereella ensi syksynä.

Risto Joutsiniemi Oy Windside Production Ltd:stä
13.6. järjestetty seminaari oli mielenkiintoinen ja B2B tapaamisissa keskustelimme konkreettisista projekteista, joihin meidän on mahdollista päästä tarjoamaan ratkaisujamme, kiittelee Viitasaarella toimivan tuulivoimavalmistaja Oy Windside Production Ltd:n toimitusjohtaja Risto Joutsiniemi (kuvassa keskellä).

Lisätiedot

Jussi Heinimö, ohjelmajohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 040 544 0936, jussi.heinimo@mikseimikkeli.fi

Karoliina Tanskanen, Venäjä-asiantuntija, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 044 7678482, karoliina.tanskanen@mikseimikkeli.fi

Venäläisyritysten delegaation vierailu Mikkeliin toteutettiin osana uusiutuvien energian ratkaisuiden käyttöönottoa edistävää Kaakkois-Suomi-Venäjä CBC ohjelman GreenReMark hanketta. 

GreenReMark ‐hankkeen tavoitteena on edistää vihreä energian markkinoiden kehitysmahdollisuuksia Kaakkois‐Suomen ja Pietarin alueella. Green Energy Regional Markets Development (Green ReMark) ‐hanke alkoi 1.12.2018 ja sen toteutus jatkuu 30.11.2020 saakka. Hanketta rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta. Lisätietoa hankkeesta ja vierailuohjelmasta Mikkeliin www.greenremark.com .

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi .

Julkaistu: 25.06.2019