fbpx

Perjantain Kesäkatu-tapahtumassa tarjoillaan elävää musiikkia, tanssia ja upeita ajoneuvoja

Heinäkuun viimeinen perjantai (31.7.) kokoaa Mikkelin keskustaan monipuolisen tarjonnan paikalliskulttuuria. Kolmen tunnin kestoinen koko perheen tapahtuma alkaa kello 17 Mikkelin torilla. Tapahtumaan ja Kesäkatu-jatkoille on vapaa pääsy. Kesäkadun juontajana toimii Viki Vänttinen.

Kesäkadun monipuolinen ohjelma keskittyy tänä kesänä Hallitustorille. Torikartan muutoksen ja kävelykadun terassien laajennuksien myötä halutaan kokeilla torin esiintymislavan tehokkaampaa hyödyntämistä. Suosittu pomppulinna tulee olemaan torin kaupungintalon puoleisella nurmialueella, jonne tulee lisäksi kepparirata ja esimerkiksi satuvarjoja perheiden yhteisiin leikkituokioihin.

Torilla on nähtävillä paljon silmiä hivelevän upeita autoja, kun paikalle saapuu Mikkelin Mobilistit ry:n vanhoja ajoneuvoja noin 30 autokuntaa. Lisäksi esillä on Extreme Customsin ja EC Car Show’n ajoneuvoja. Torilla myös on mahdollisuus tutustua eKitkan sähköpyöriin. Paikalla pyöristä on kertomassa Ari Ojala.

Kesän ensimmäisellä Kesäkadulla on ajoneuvojen lisäksi tarjolla muun muassa monipuolista musiikkia, tanssia ja toimintaa lapsille. Kaupungin kyselytuokion aiheena on Mikke ry:n kuulumiset, haastateltavana on Kati Häkkinen.

Torin esiintymislavalta kuullaan musiikkia monelta eri tyylisuunnalta. Kesäkadulla esiintyvät Sir Covernator, Kaisla, EmmaJuulia sekä tanssimuusikko Reijo Paunonen. Lisäksi Mikkelin tanssihullut räväyttävät tanssinäytöksen sekä toimivat esitanssijoina Kesäkadun päätteeksi järjestettävissä toritansseissa. Reijo Paunosen tahdittamiin toritansseihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki tanssin ystävät.

Osa torikauppiaista on tapahtuman ajan paikalla ja Kahvila Toripulussa järjestetään Kesäkatujatkot kello 20 alkaen. Jatkoilla on tarjolla WTF Cateringin purilaismenyy ja musiikista vastaa Duo Midnight Signs.

Kesäkadun järjestää Event Production Finland Oy yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Julkaistu: 29.07.2020