fbpx

Neljä syytä, miksi sinunkin kannattaisi perustaa toimipiste Mikkeliin

Toimipisteen perustamista pohtivan yrittäjän mielessä pyörii monta kysymystä. Yksi tärkeimmistä on tulevan toimipaikan sijainti. Mistä kaupungista löydän yritykselleni parhaat työntekijät, kumppanuusverkostot ja kasvumahdollisuudet? Entä mikä paikkakunta tarjoaa edellytykset menestymiselle ja houkuttelee osaajia myös tulevaisuudessa? Tässä postauksessa kerromme, miksi moni tulevaisuuteen katsova yrittäjä on perustanut toimipisteensä Mikkeliin ja miksi sinunkin kannattaisi! 

Keskeinen sijainti takaa hyvät kulkuyhteydet ympäri Suomen

Keskeinen sijainti on yritykselle tärkeä kilpailuvaltti. Itä-Suomen runkoliikenteen väylien varrella sijaitseva Mikkeli on monen yrityksen valinta, sillä valtateiden 5, 13 ja 15 risteyskohdasta on helppoa ja nopeaa suunnata sekä pääkaupunkiseudun vilinään että sisämaan kaupunkeihin. 

Mikkeli sopii sijaintinsa puolesta erinomaisesti esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimivan yrityksen sivutoimipaikaksi. Kaupungista on huomattavasti helpompi kulkea päiväseltään Helsinkiin kuin esimerkiksi Jyväskylän tai Kuopion konttorilta, sillä matka taittuu hyväkuntoista 5-tietä pitkin reilussa parissa tunnissa. Monet Mikkelissä asuvat reissaavatkin viikoittain niin pääkaupunkiseudulle kuin lähikaupunkeihin valtateiden väyliä ja sujuvia junayhteyksiä hyödyntäen. 

Mikkelissä saat tukea yritystoimintasi kehittämiseen

Menestyäkseen uudessa kaupungissa yrittäjän tulee verkostoitua monien eri toimijoiden kanssa ja hoitaa toimipisteen perustamiseen liittyvät asiat kuntoon heti kättelyssä. Mikkelissä uusi yrittäjä ei joudu byrokratian rattaisiin, vaan Mikkelin kehitysyhtiö Miksei auttaa häntä kumppanuusverkostojen löytämisessä ja toimipisteen perustamiseen liittyvissä käytännön järjestelyissä. 

Yrittäjämäisellä otteella toimiva kehitysyhtiö pitää huolen myös siitä, että uudet yrittäjät pääsevät heti mukaan Mikkelin yrittäjäyhteisöön ja löytävät nopeasti tarvitsemansa tilat ja osaajat toimintansa käynnistämiseksi. Jos pohdit, miten Mikkelissä suhtaudutaan uusiin tulijoihin, niin katso, mitä eri puolilla maailmaa asunut ja reissannut yrittäjä Marko Tanninen kertoo Mikkelistä yrittäjäkaupunkina!

Löydät osaavia työntekijöitä, jotka todella sitoutuvat yritykseesi

Osaajien löytäminen on kasvun edellytys. Siksi onkin tärkeää, että yritykselle löytyy uudesta kaupungista osaavaa työvoimaa ja kumppanuusverkostoja liiketoiminnan pyörittämiseen. 

Mikkelissä työntekijöiden löytäminen on helppoa. Tulevaisuuden osaajia löydät esimerkiksi vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi profiloituvasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkista, jolla on laajat verkostot ympäri Suomen ja maailman. Kaupungissa toimii Xamkin lisäksi yliopistokeskus, avoin yliopisto sekä ammattikoulu, joten tarjontaa eri alojen työntekijöistä riittää. Mikä parasta, mikkeliläiset työntekijät vaihtavat työpaikkaa keskimääräistä harvemmin! Niin nuoret lupaukset kuin kokeneet konkaritkin sitoutuvat siis mielellään yritykseesi, jos osaamista vastaava työ vain löytyy.

Toimipiste Saimaan rannalla lisää yrityksesi vetovoimaa

Monesti ajatellaan, että vain isoihin kaupunkeihin muutetaan työn perässä. Viime vuosina pienempien kaupunkien mahdollisuudet edullinen asuminen,  mahdollisuus omaan tilaan sekä luonnonrauha ovat kuitenkin nousseet etusijalle suomalaisten arvoasteikolla. 

Mikkelin toimipiste voi toimia yrityksesi vetovoimatekijänä tulevaisuudessa. Maaseudun Tulevaisuuden teettämä kyselytutkimus paljasti yli 800 000 suomalaisen harkitsevan maallemuuttoa. Parin tunnin päässä pääkaupunkiseudulta sijaitseva Saimaan elinvoimainen rantakaupunki on erinomainen vaihtoehto niille, jotka unelmoivat asettumisesta väljemmille vesille. Mikkelistä löytyvät monipuoliset harrastusmahdollisuudet, edulliset ja laadukkaat asunnot sekä upeat Järvi-Suomen matkailumahdollisuudet. Mikkeli on siis kaupunki, jonne tulevaisuuden osaajat vielä jonottavat. 

Pohditko toimipisteen perustamista? Lataa opas Mikkelin mahdollisuuksista yrittäjälle!

Tai tunnetko jonkun, joka harkitsee toimipisteen siirtämistä tai perustamista tänne? Kehota häntä ottamaan yhteyttä Miksei Mikkeliin, niin saat 50 euron lahjakortin mikkeliläiseen ravintolaan!

Julkaistu: 19.03.2021