fbpx

Matalan kynnyksen naapuriapua I love Mikkeli -verkoston ja Porukalla!-hankkeen yhteistyönä

I love Mikkeli -verkosto ja Porukalla!-hanke toteuttavat yhteistyössä Naapuriapu-tempauksen, jossa autetaan asukkaita sekä tuetaan paikallisia kivijalkakauppoja. Naapuriavun ideana on, että kuka tahansa kaupunkilainen voi matalalla kynnyksellä auttaa tarvitsijaa tavara- tai lahjakorttilahjoituksella.

Porukalla!-hankkeen toimijat keräävät tietoa asukkaiden tarpeista ja toiveista. Tiedot kasataan I love Mikkeli -verkkosivuille, josta ne ovat kaikkien nähtävissä. Kaupunkilaiset voivat hankkia listassa olevia tuotteita ja tuoda ne kaupungin kirjastoihin, josta Porukalla!-hankkeen väki toimittaa ne tarvitsijoille Mikkelin seudulla.

Koska tuote ei poistu listasta heti, kun se on hankittu, voi syntyä tilanne, että tuotteita on hankittu useampia kappaleita. Porukalla!-hankkeen Petra Turunen lupaa, että tuplakappaleet eivät tule ongelmaksi.

– Avun tarvitsijoita alueella on satoja, ellei tuhansia, joten löydämme varmasti myös tuplakappaleille onnellisen uuden omistajan.

Tuotteiden jakamisessa hyödynnetään hankkeessa jo olevia jakelukanavia ja asiakaskontakteja. Naapuriapu-tempauksen toivotaan tuovan hyvää mieltä sekä saajalle että antajalle sekä tukevan myös ahtaalle joutuneita kivijalkakauppoja. Tempaus kestää syyskuun 2020 loppuun saakka.

I love Mikkeli on toimijoiden verkosto, jonka tavoitteena on luoda hyvinvointia ja elinvoimaa kaupunkiin.  Verkostossa toimivat muun muassa Mikke ry, Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon Yrittäjät, Mikkelin Yrittäjät, MikseiMikkeli, Mikkelin nuorkauppakamari ry ja Etelä-Savon kauppakamarin Mikkelin osasto.

Porukalla!-hanke toimii Mikkelin, Juvan, Mäntyharjun, Pertunmaan, Hirvensalmen ja Kangasniemen kuntien alueella. Hankkeen hallinnosta vastaa Mikkelin kaupunki ja tuki toimintaan tulee Euroopan sosiaalirahastosta. Porukalla!-hanke toimii verkostona kuntien, seurakuntien, kolmannen sektorin toimijoiden, osallisuushankkeiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Naapuriavun tuotelista on luettavissa osoitteessa www.naapuriapu.ilovemikkeli.fi.

Julkaistu: 15.07.2020