fbpx

Kesätapahtumat ja menovinkit Mikkelin torilla 2019

Mikkeli on Etelä-Savon maakunnan keskuskaupunki

Mikkelin torin kesä on taas tulvillaan erilaisia tapahtumia.

Etelä-Savon maakuntaliitto järjestää maakuntapäivän 9.5. klo 12–18 Mikkelin torilla ja Muikkukopissa. 

Tarkoituksena on tuoda maakunnan antimet ja osaaminen esille. Tapahtumassa on luvassa muun muassa haastatteluja, maakunnan kuulumisia, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä tietysti torikahvit.

SPR Mikkeli viettää Punaisen Ristin viikkoa 9.5. klo 9–14 Mikkelin torilla.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti lapsiperheille. Nalleneuvolassa annetaan ensiapua lasten omille pehmoleluille sekä kiinnitetään huomiota myös kodin turvallisuuteen.

Roskajuoksu eli plogging Mikkelissä 10.5. klo 17.30–20

Tapahtuma alkaa kokoontumisella Mikkelin torilla ja tarkoituksena roskajuoksussa on yhdistää kuntoilu ja ympäristön siistiminen.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n tapahtuma 13.–24.5. Muikkukopissa.

Etelä-Savon pelastuslaitos järjestää 22.5. klo 11–16 Mikkelin torilla DISPERSE-moniviranomaisharjoituksen kaasuvuodon varalle.

Harjoitus on osa kansainvälistä Toxi Triage -hanketta. Tapahtumaan osallistuu yli 300 henkilöä eri tahoilta. Tavoitteena on testata hankkeessa kehitettyjä teknologioita sekä parantaa viranomaisten valmiutta toimia oikeissa kriisitilanteissa. Tori ja sen ympäröivät tiealueet suljetaan muulta toiminnalta koko tapahtumapäiväksi.

Jättikirppis Mikkelin torilla 26.5.

Kesän yksi vakiotapahtumista. Jättikirppis kokoaa monia ihmisiä ostamaan ja myymään tavaroita kirppishinnoin.

Event Production Finland Oy järjestää Kesäkatu 2019 -tapahtuman 31.5. klo 17–20 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä.

Tarkoituksena on tarjota paikallisille sekä kesäasukkaille viihtyisä kaupunkikeskusta, johon voi tulla esimerkiksi viettämään aikaa tai nauttimaan paikallisten esiintyjien järjestämästä ohjelmasta.

Vihermarkkinat 1.6. klo 7–15.

Mikkelin kaupunki järjestää ehkäisevän päihdetyön tapahtuman 1.6.

Kesäkarkelot 7.6. klo 11 alkaen.

Tapahtuman teemoina ovat sapuska ja teatteri.

Event Production Finland Oy järjestää Lasten lauantai 2019 -tapahtuman 8.6. klo 10–12 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä.

Lasten lauantaina on paljon hauskaa ja mukavaa ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille.

ToriSport -tapahtuma 9.–17.6.

Tapahtumassa on tarkoituksena esitellä eri urheilulajeja yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtuman avulla pyritään pelaamaan hymyssä suin sekä tuomaan ihmisille tietoon oman alueen harrastusmahdollisuudet.

Jättikirppis Mikkelin 16.6.

Kesän yksi vakiotapahtumista Mikkelin torilla. Jättikirppis kokoaa monia ihmisiä ostamaan ja myymään tavaroita kirppishinnoin.

Event Production Finland Oy järjestää Kesäkatu 2019 -tapahtuman 28.6. kello 17–20.00 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä.

Tarkoituksena on tarjota paikallisille sekä kesäasukkaille viihtyisä kaupunkikeskusta, johon voi tulla esimerkiksi viettämään aikaa tai nauttimaan paikallisten esiintyjien järjestämästä ohjelmasta.

Suur-Saimaan ympäriajo 29.–30.6.

Tapahtumassa museoajoneuvot kiertävät Saimaan eri kaupungeissa. Tapahtuma kerää paljon yleisöä, sillä monia kiinnostaa, kun vanhat autot näyttäytyvät eri kaupungeissa. Lähtö tapahtuu 29.6. Mikkelistä.

Jättikirppis 30.6.

Kesän yksi vakiotapahtumista Mikkelin torilla. Jättikirppis kokoaa monia ihmisiä ostamaan ja myymään tavaroita kirppishinnoin.

Mikkelin torin kuukausimarkkinat 6.7. klo 7–15.

Jättikirppis Mikkelin torilla 7.7.

Jättikirppis Mikkelin torilla 14.7.

St. Michel Summerfest 19.–20.7. Mikkelin torilla.

Kyseessä on yksi Mikkelin suurimmista festivaaleista. Tapahtumassa on tarjolla live musiikkia suomalaisilta artisteilta. Alueen palveluita ovat ensiapupiste, anniskelualue, ruokapaikat, vessat ja VIP-alue. Festivaali on K-18.

Dermosil on Tour -myymäläautokiertue Mikkelin torilla 1.8. klo 10–17.

Myymäläautosta löytyy meikkejä sekä ihon- ja hiusten hoidon tuotteitta laidasta laitaan. Ensi kertaa tänä kesänä myymäläauton mukaan on pakattu Dermosil-minituotteilla varustettu Minibaari. Myymäläautossa vieraileville luvassa erikoistarjouksia.

Mikkelin torin kuukausimarkkinat 3.8. klo 7–15.

Event Production Finland Oy järjestää Lasten lauantai 2019 -tapahtuman 10.8. klo 10–12 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä.

Jättikirppis Mikkelin torilla 18.8.

Mikkelin Palloilijoiden 90-vuotisjuhlavuoden musiikkitapahtuma 23.8. klo 18 Mikkelin torilla.

Jalkapalloseura Mikkelin Palloilijat viettää 90-vuotista taivaltaan järjestämällä torijuhlan. Juhlassa esiintyy kolme Suomen suosituimpiin lukeutuvaa artistia. Konsertin avaa Lauri Tähkä ja iltaa jatkaa Laura Voutilainen. Juhlan huipentaa Eppu Normaali. Tapahtuma on ikärajaton.

Etelä-Savon ev.lut. Kansanlähetys ry:n tapahtuma 26.–28.8. klo 9–14 Mikkelin kävelykadulla.

Event Production Finland Oy järjestää Kesäkatu 2019 -tapahtuman 30.8. klo 17–20 Mikkelin torin ja kävelykadun läheisyydessä.

Jättikirppis Mikkelin torilla 7.9.
Kuva: Jannika Vahvaselkä

Julkaistu: 07.05.2019