fbpx

Haukivuorelle syntyi monipuolinen yritysten keskittymä – Rustiikka

Sekatavarakaupan uudet kauppiaat ja kylän kesäasukas ideoivat yhteistyömahdollisuuden paikallisille toimijoille Haukivuorella.

 

Wanha Osula nimellä tunnettu sekatavarakauppa sai uudet kauppiaat viime jouluna, kun Sanna Saloviin ja Jukka Niilo-Rämä ottivat Sirpa ja Kimmo Nykäsen paikat kauppiaina. Nykäset pääsivät ansaituille eläkepäiville ja uudet kauppiaat kehittämään liiketoimintaa ja jatkamaan kylälle tärkeiden palveluiden jatkamista.

Haukivuoren Sekatavarakauppa Oy pyörittää Wanhaa Osulaa ja juuri avattua Kahvila ja maalaispuoti Rustiikkaa. Saman katon alta löytyy rakennustarvikkeita, maaleja, koneita, vapaa-ajan laitteita ja -tarvikkeita sekä kahvila ja maalaispuoti, josta löytyy noin 30 lähialueen tuottajan tuotteita, aina sesongin mukaan. Kaupasta löytyy myös Postin ja Matkahuollon toimipisteet sekä Alkon noutopiste. 

Haukivuoren kesäasukas Jarmo Kaivo-oja joutui lomautetuksi koronan takia. Odottamaton vapaa-aika toi miehen kylälle jo ennen kesää ja se reissu poiki uusia ideoita, aina toteutukseen asti. Ravintola-alalla työskentelevä Kaivo-oja löysi Saloviinin ja Niilo-Rämän kanssa nopeasti yhteisen sävelen ja näin Rustiikka syntyi. Ideana on monipuolisen kahvilan lisäksi tarjota paikallisten ja lähialueiden tuottajien tuotteita ja niistä valmistettuja herkkuja.

 

Haukivuorella riitti vilskettä, kun juhannusviikko oli käsillä ja ilmat suosivat sekä Kahvila ja maalaispuoti Rustiikan avajaisia vietettiin pitkin viikkoa. Avajaisviikon jokaisena päivänä oli erilaisia tuotemaistatuksia ja -esittelyjä. Paikalla oli tuottajien edustajia sekä huippukokkeja, kokkaamassa asiakkaille makupaloja. Keittiömestari Mika Pesonen on voittanut muun muassa kokkien olympiakultaa 2016 Suomen Fazer Culinary Teamin kapteenina. Pesonen valmisti toinen toistaan makoisampia suupaloja avajaisviikon keskiviikkona ja vastaili ihmisten kysymyksiin tuotteisiin, kokkailuun ja ruoanlaittoon liittyen. Paikalla oli myös Koivurannan tilan emäntä Virpi Häkkinen, joka tarjoili tilansa omaa jäätelöä sekä juustoja.

 

Kannustettuaan Kaivo-ojaa keväällä yhteistyöhön alueen yrittäjien kanssa, MikseiMikkelin Vakka -hankkeen projektipäällikkö Aki Hakala on iloinen uutisesta.

– Tällaiset uutiset ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten vaikea kevät on poikinut myös paljon uusia toimivia ratkaisuja, Hakala toteaa.

 

Teksti ja kuva: Saku Niilo-Rämä

Julkaistu: 23.06.2020