fbpx

Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä 31.12.2021

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä järjesti ylimääräisen kokouksen perjantaina 31.12. Kokouksessa täsmennettiin torstaina 30.12. tehtyjä päätöksiä. Päätökset on tehty yhteistyössä Essoten kanssa.

Päätöksissä on täsmennetty lasten ja nuorten harrastamismahdollisuuksia, vaalitelttojen kieltämistä sekä kirjastojen ja museoiden asiakasrajoituksia. Myös rajoitusten kestot täsmentyivät. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla, koska valtioneuvosto on poistanut sen väliaikaisesti käytöstä viruksen leviämisalueilla.

50 hengen yleisötilaisuus- ja kokousrajoitus on voimassa 20.1.2022 asti. Liikunta- ja harrastuspaikkoja koskeva rajoitus loppuu 13.1.2022. Molemmat rajoitukset alkavat 31.12.2021 kello 16.00.

Sisäliikuntapaikat: Uimahallit, kuntosalit, liikuntasalit ja jäähallit

Suljettu aikuisten harrastustoiminnalta. Tiloja voivat käyttää vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret. Lisäksi tiloja voivat käyttää koululaisryhmät, varhaiskasvatusryhmät, lakisääteisten palvelujen kuntoutusryhmät ja ammattimaisesti urheilevat aikuiset ilman henkilörajoituksia.

Uimahallien saunat eivät ole käytössä. Kaupunki ei järjestä liikuntapaikkojen perhevarauksia.

Ulkoliikuntapaikat: Jääkentät, kaukalot, ulkokuntosalit ja hiihtoladut

Ei henkilörajoituksia. Pukukopit eivät ole käytössä. Kaupunki muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Lasten ja nuorten turnausmuotoiset liikuntatapahtumat ja kilpailut

Mikkelin kaupunki suosittelee yhteistyössä Essoten kanssa, että lasten ja nuorten liikuntatapahtumat ja turnaukset sekä muut tämänkaltaiset tapahtumat perutaan tai siirretään, mikäli osanottajia tulee alueen ulkopuolelta.

Kirjastot ja museot

Aiemmasta päätöksestä poiketen kirjastojen ja museoiden tiloissa ei ole henkilörajoituksia, mutta rajoitukset ovat mahdollisia maanantaina 3.1.2022 tehtävän täsmennyksen jälkeen, erityisesti pienten tilojen kohdalla. Myös tarkemmat toimintaohjeet tilojen terveysturvallisuudesta käsitellään ja niistä tiedotetaan maanantaina 3.1.2022.

Aluevaalit, vaaliteltat

Kaupunki kieltää puolueiden vaaliteltat kaikilla kaupungin hallinnoimilla alueilla, muun muassa Hallitustorilla, Hallituskadulla ja Kirkkopuistossa, koska ei voida varmistaa alle 50 hengen terveysturvallisia kokoontumisia.

Ilotulitukset ja kaupungin tapahtumat

Kaupunki ei järjestä uudenvuoden ilotulituksia. Tammikuinen elinvoimatapahtuma Saimaa-stadiumilla siirretään myöhempään ajankohtaan keväälle. Myös Kulttuurin unelmavuoden Valonlampi-tapahtuma Pankalammella siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Päätöskokoukset

Kaupunki järjestää toimielintensä kokoukset etänä toistaiseksi.

Vahva etätyösuositus henkilöstölle

Kaupunki vahvasti suosittelee henkilöstölleen etätyötä viisi päivää viikossa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositus on voimassa 31.1.2022 saakka.

Julkaistu: 31.12.2021