fbpx

Yrityspalvelut saivat asiakkailta kiitettävän arvosanan

MikseiMikkeli TUMA kahvihuone

Koronavuonna tehty yritystoimijoiden yhteistyö sai kiitosta.

Etelä-Savon ELY-keskuksen syyskuussa toteuttamassa kyselyssä Etelä-Savon yrityspalvelut saivat asiakkailtaan kouluarvosanan 8,6. Kyselyyn vastasi 155 eteläsavolaista yrittäjää tai yrityksen edustajaa.

Laadukkaimmiksi palveluiksi valtaosa vastaajista koki yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrityksille suunnatut palvelut. Vastaajat kuvasivat yrityspalveluja alueella muun muassa ”hämmästyttävän hyviksi”.

Yritykset kokevat tärkeänä ja yritystoimintaa helpottavana toimintatapana yhden luukun palvelumallin. Vastaajat arvostivat myös asiakaspalveluhenkilöstön pysyvyyttä, eli asiointia halutaan tehdä tuttujen ihmisten kanssa.

Myös Mikkelin kehitysyhtiö Miksein asiakastyytyväisyys uuteen ennätykseen

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein asiakastyytyväisyys nousi uuteen ennätykseen marraskuussa 2020 toteutetussa kyselyssä, jossa 121 vastaajaa antoi palveluista yleisarvosanaksi 4,0 / 5.

-Yhtiömme strategisten tavoitteiden toteutumista mitataan tuloskortilla, jonka yhtenä keskeisimpänä tavoitteena on rakentaa verkostoja sekä tuottaa asiakaslähtöisiä, tunnettuja ja tuloksellisia yrityspalveluja. Tämän työn keskeisin mittari on asiakastyytyväisyys, MikseiMikkelin hallituksen puheenjohtaja Toni Maczulskij toteaa.

-Olemme tietysti tyytyväisiä, että asiakastyytyväisyys paranee. Se kertoo, että kuljemme oikeaan suuntaan ja olemme tehneet asiakkaiden näkökulmasta oikeita valintoja, kehitysyhtiön toimitusjohtaja Juha Kauppinen arvioi.

Jonkin verran Kauppinen arvioi tuloksissa näkyvän myös korona-ajan, joka ajoi entistä useammat yritykset asioimaan alueellisiin yrityspalveluihin. Koronaneuvonnassa on koko maakunnassa onnistuttu ilmeisen hyvin.

MikseiMikkelin kyselyssä vastaajat arvioivat tulevaisuuden kehitystarpeistaan tärkeimmiksi uusien kumppanuuksien ja verkostojen rakentamisen sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämisen. Kiitosta saatiin erityisesti korona-ajan neuvonta- ja rahoituspalveluista.

Koronavuodella ei vaikutusta yritysten perustamishalukkuuteen – sen sijaan lopettaneissa piikki

Koronavuodesta huolimatta Mikkelissä perustettiin uusia yrityksiä tavalliseen tahtiin. Kaupparekisteriin merkittiin tammi-joulukuussa 2020 Mikkelissä yhteensä 239 yritystä, kun vuotta aiemmin yrityksiä merkittiin 230.

Lopettaneita yrityksiä oli 324, kun edellisvuoden vastaava määrä oli 199.

-Lopettaneissa on mukana nyt poikkeuksellisen paljon yrityksiä, joiden toiminta on jo pidempään saattanut olla pienimuotoista. Korona antoi tällaisen liiketoiminnan lopettamiselle sen viimeisen sysäyksen, Mikkelin seudun Uusyrityskeskuksen Heli Tavasti kertoo.

Julkaistu: 02.02.2021