fbpx

Yrittäjien kuntabarometri 2022 on julkaistu – ”Olisihan tässä parannettavaa”

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022, Mikkeli

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022 on jälleen julkaistu. Etelä-Savon sijoitus oli 17. yhteensä 20 tutkitun alueen joukossa. Parhaiten Etelä-Savon kunnista barometrissä sijoittui Puumala.

-Kyllähän tämä hiljaiseksi vetää. Mikkelin kaupungin sijoitus oli heikoin Etelä-Savon kuntien joukossa, toteaa Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki.

Kuntabarometrissä tutkittavista elinkeinopolitiikan kuudesta osa-alueesta parhaiten toimivaksi arvioitiin Mikkelissä yrityspalvelut, koulutuksen ja osaamisen palvelut ja infrastruktuuri. Heikoimmaksi puolestaan arvioitiin kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, elinkeinopolitiikan asema kunnassa sekä kunnan hankintapolitiikka.

Yleisesti Suomessa parhaiten kunnat suoriutuivat infrastruktuurin hoitamisesta ja heikoiten hankintapolitiikasta.

-Kuntabarometri on osoitus siitä, että yrittäjämyönteisyyden rakentaminen on asenteen ja palvelujen kehittämistyötä, jota on jatkossa tehtävä kaikissa kaupungin toiminnoissa kaupunginhallituksesta valtuustoon, virkamiesjohtoon, kehitysyhtiöön, oppilaitoksiin, luvitukseen ja yksittäisen toimistovirkailijan suhtautumiseen saakka. Olisihan tässä tilanteessa parannettavaa, Paakki jatkaa.

Yli 50 000 asukkaan kuntien joukossa paras oli jälleen Seinäjoki. 10 000-50 000 asukkaan kunnista paras oli Lieto ja alle 10 000 asukkaan kunnista paras oli Marttila.

Kunnan elinkeinopolitiikan kannalta tärkeimmiksi toiminnoiksi vastaajat arvioivat kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyden, yrityspalvelut ja elinkeinopolitiikan aseman kunnassa.

Lue koko Kuntabarometri verkossa:
https://www.yrittajat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Kuntabarometri2022_etelasavo_mikkeli.pdf

Teksti: Jukka Kumpusalo
Kansikuva: Kuntabarometri 2022, Kuntakohtaiset tulokset, Mikkeli, Suomen Yrittäjät

Julkaistu: 20.05.2022