fbpx

Yrittäjien kuntabarometri 2022 -kysely avautui

Kuntabarometri kuvituskuva, työläinen, työntekijä, rakentaminen

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Kuntabarometrissä kartoitetaan yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä. Kyselyyn voi vastata helmi-maaliskuussa.

Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi. Nyt tulosten raportointi uudistuu ja vertailumahdollisuudet paranevat.

− Jatkossa kuka tahansa voi avoimesti verkossa vertailla valitsemiensa kuntien tuloksia keskenään kysymyskohtaisesti. Näin käyttäjä pystyy rankkaamaan parhaiten menestyneet kunnat esimerkiksi julkisia hankintoja käsittelevissä kysymyksissä, kertoo Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen.

Kysely on tärkeää palautetta kunnalle

Kyselyn avulla kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan. Yrittäjäyhdistykset puolestaan saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa. Myös Mikkelin kehitysyhtiö Mikseissä kyselyn tulokset luetaan tarkasti.

Vuonna 2018 kyselyyn vastasi Mikkelissä 79 vastaajaa ja 2020 kyselyyn vastasi 104 yrittäjää, eli 2,7 % yrittäjistä.

− Mikäli vastausprosentti jää kyselyssä alhaiseksi, myös kyselyn luotettavuus kärsii. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että alueen yritykset käyttäisivät sen 10 minuuttia ajastaan vastatakseen kyselyyn, viestintäpäällikkö Jukka Kumpusalo MikseiMikkelistä kertoo.

Kyselyn vastausaika on 1.2.−31.3.2022. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille. Ne ovat myös avoimesti verkossa nähtävillä. Kyselyn toteuttaa Iro Research Oy.

Yrittäjä, siirry vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.

Julkaistu: 01.02.2022