fbpx

Yksinyrittäjätuen jatko keskustelussa

Ministeri Mika Lintilä

Valtakunnallisesta yksinyrittäjätuen jatkosta tihkuu tietoja. Suomen Yrittäjät on ajanut jatkoa tuelle jo syyskuusta lähtien.

Virallista tiedotusta ei ole annettu, mutta elinkeinoministeri Mika Lintilä on jo aiemmin kertonut Suomen Yrittäjien haastattelussa tuen olevan valmistelussa.

-On liian varhaista sanoa vielä täsmällistä ajankohtaa hakukierroksen avaamiselle, mutta pyrimme saamaan yksinyrittäjien tuen käyttöön ensi vuonna (2021) niin nopeasti kuin mahdollista, Lintilä kertoi jo joulukuussa.

Myös Suomen Yrittäjät odottaa tukea. Yrittäjät ovat ajaneet yksinyrittäjätuelle jatkoa syyskuusta alkaen.

-Tarvitaan pikaisesti linjaus myös yksinyrittäjätuesta. Moni yksinyrittäjä on nyt ahtaalla eikä saa myöskään kustannustukea. He tarvitsevat nopeasti oman tukensa selvitäkseen, Mikael Pentikäinen toteaa.

Yrityksistä kaksi kolmasosaa on yksinyrittäjiä.

Joulukuussa avattua kustannustukea maksettu 109 miljoonaa euroa

Joulukuussa jatkettua kustannustuen jatko-osaa on myönnetty 10.2. mennessä Valtiokonttorilta 109 miljoonan euron edestä. Tukea on hakenut 13434 yritystä ja tähän mennessä tuki on myönnetty 4340 yritykselle. Hakemuksia on käsittelemättä noin 1800. Noin 37% hakijoista on saanut myönteisen tukipäätöksen.

Mikkelistä tukea on hakenut 103 yritystä, joista 29% on saanut myönteisen päätöksen. Tukea on myönnetty Mikkeliin 721 768 euroa. Määrä on 55 % Etelä-Savoon jaetusta kustannustukirahoituksesta.

Uusi yritysten kustannustuki on haettavissa 26.2. saakka.

Artikkelikuva: Elinkeinoministeri Mika Lintilä, TEM

Julkaistu: 11.02.2021