fbpx

Xamkin englanninkielisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

XAMK opiskelijoita

Korkeakoulujen kevään 2023 ensimmäinen yhteishaku on päättynyt. Yhteishaussa haettiin englanninkieliseen koulutukseen.

Kaikkien hakijoiden määrä kasvoi Xamkissa peräti 140 % edellisvuoteen. Valtakunnallisesti hakijamäärät kasvoivat 90 %.  Kaiken kaikkiaan Xamkiin jätettiin hakemuksia yhteensä 9473, kun viime vuonna hakemuksia saatiin 4009.

Sairaanhoitajakoulutus, liiketalous ja it-ala kiinnostivat eniten. Suosituimmat koulutukset olivat Kouvolassa järjestettävä liiketalouden koulutus, Digital International Business, ja Kotkassa järjestettävä englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus, Nursing. Kolmanneksi vetovoimaisin koulutus oli Mikkelissä järjestettävä it-alan koulutus, Information Technology.

Digital International Business keräsi Xamkin historian suurimman hakijamäärän yksittäiseen koulutukseen, hakijoita oli yhteensä 3701.

Rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen pitää hakijamäärien kasvua erittäin tärkeänä.

– Xamkin tavoitteena on saada kansainvälisyyden avulla alueiden elinvoimaa kehitettyä. Siihen tarvitaan monia askelia, joista yksi ensimmäisistä on houkutella kampuskaupunkeihin kansainvälisiä opiskelijoita. Nyt näyttää siltä, että Xamkin vetovoima on erinomainen, mikä antaa hyvät mahdollisuudet jatkaa kansainvälisyyden kehittämistä alueilla.

Valintaprosessi jatkuu helmi-maaliskuussa järjestettävillä valintakokeilla. Osaan koulutuksista valitaan opiskelijoita myös todistusvalinnoissa toukokuussa. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakijapalvelut
admissions@xamk.fi
puh. 050 345 8602 ja 050 3125 031

Julkaistu: 20.01.2023