fbpx

Vastaa kyselyyn puutavaran kiertotaloudesta ja autat kehittämään kiertotalouden yritystoimintaa

Hirsimökki

”Hirsien uudelleenkäyttöä koskeva käyttäjäkysely on päättynyt. Kiitämme kaikkia vastaajia.  Kyselyn tulokset julkaistaan tällä sivustolla lähiaikoina.”

Haluaisitko käyttää vanhoja patinoituneita hirsiä omissa rakennusprojekteissasi tai piharakentamisessa?

Vai omistatko vanhan hirsirakennuksen? Onko elämä vienyt sinut pois paikkakunnalta, mutta omistamasi rakennus kaipaa huolenpitoa? Onko talon myynti epätodennäköinen? Oletko päätynyt rakennuksen purkuun?

Monella paikkakunnalla törmää tyhjiksi jääneisiin rakennuksiin. Puhutaan taloista, joita kukaan ei halua, sijainti on omistajalle väärä tai omistajalla on muita kiinnostuksen kohteita.

Kaikille edullisin ratkaisu olisi toki saada elämää tuohon tyhjään taloon, mutta koska se ei aina ole mahdollista, voidaan hirsitalo siirtää sinne missä elämä on. Hirsitalot on tehty siirrettäviksi ja niitä on Suomessa siirretty aina. Hirrellä on myös oma tunnelmansa ja ominaisuutensa hengittävyyden ansiosta.

Kiertotalouden näkökulmasta purettavat rakennukset ovat materiaalipankkeja. Hirren ja puutavaran lisäksi kierrätykseen soveltuvat monet muutkin rakennusosat kuten ikkunat, ovet ja kakluunit.

Etsimme nyt kiinnostuneita kuluttajia vastaamaan kyselyyn.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu selvittävät parhaillaan, millaisia ajatuksia kuluttajilla on puutavaran kiertotaloudesta. Tuloksia käytetään opinnäytetyön osana sekä uusien liiketoimintamallien kehittämiseen.

 Kysely on toteutettu Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n RAPURC-hankkeen ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Julkaistu: 16.09.2022