fbpx

Vapaa-ajan asuntojen kauppa kasvoi Mikkelissä alkuvuonna 37%

Mikkeli kesä laiturilla

Koronakevät piristi selvästi vapaa-ajan asuntojen kauppaa Mikkelissä. Tammi-kesäkuussa kaupungissa tehtiin 37% enemmän kauppoja.

Maanmittauslaitoksen kauppahintatilaston mukaan Mikkelissä tehtiin tammi-kesäkuussa yhteensä 84 vapaa-ajan asumisen tontti- ja asuntokauppaa, kun koko vuonna 2019 kauppoja tehtiin 112. Mikkelissä on noin 10 500 vapaa-ajan asuntoa, joka on toiseksi eniten Suomessa Kuopion jälkeen.

Myös Savonlinnassa kauppojen määrä kasvoi 34 prosentilla.

Yli kaksi kolmesta mökkiläisestä tulee maakunnan ulkopuolelta, yleisimmin pääkaupunkiseudulta. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n vapaa-ajan asumisen kehittämisen projektipäällikkö Tuula Pihkalan mukaan vuonna 2018 tehdyssä selvityksessä todettiin maakunnan ulkopuolelta tulevien vapaa-ajanasukkaiden tuovan tänne hieman vajaa 160 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 toteutetussa kaupallisessa selvityksessä todettiin, että Mikkelissä tehdään kaupungin asukaslukuun nähden 13% enemmän päivittäistavarakauppaa ja jopa 52% enemmän erikoistavarakauppaa. Maakuntakeskuksen aseman lisäksi merkittävä volyymiä kasvattava tekijä on nimenomaan vapaa-ajan asutus.

–Olemme tutkineet vapaa-ajan asujien tarpeita ja viesti oli selvä: paikallisia palveluita halutaan käyttää enemmän, jos ne vain löydetään. Siihen problematiikkaan olemme panostaneet. Näemme vapaa-ajan asukkaat meidän osa-aikaisina asukkaina. He ovat kuin meidän omaa väkeä, matkailujohtaja Maisa Häkkinen MikseiMikkelistä lisää.

Kuva: Pihla Liukkonen
Alkuperäinen uutinen: STT 29.7.2020

Julkaistu: 30.07.2020