fbpx

Valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisen osuuden rakentaminen alkaa huhti–toukokuussa

Hurus-Hietanen, Kuva: Väylävirasto

Väylävirasto on allekirjoittanut urakkasopimuksen Skanska Infra Oy:n kanssa Vt 5 Hurus–Hietanen -hankkeen rakentamisesta. Työt alkavat huhti-toukokuun taitteessa.

Hankkeessa parannetaan valtatietä 5 Huruksen ja Hietasen välillä. Työt päästään aloittamaan nopeasti, sillä alueella on tehty valmistelevia töitä jo viime kesänä. Esimerkiksi tien levennyksen esteenä olleet johdot on siirretty ja kantoja on poistettu.

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen valtatiellä 5 kohentaa liikenneturvallisuutta erityisesti uuden keskikaiteen ansiosta. Uuden keskikaiteellisen ohitustien osuus on noin 7 kilometriä. Uudistuksen myötä ajonopeus voidaan pitää talvellakin 100 kilometrin tuntinopeudessa. Lisäksi hankkeessa rakennetaan yksi uusi eritasoliittymä, jota pitkin on turvallisempaa liittyä valtatielle.

Väylävirasto järjestää 3.5.2023 kello 18–19.30 yleisötilaisuuden Sampan Vintin päärakennuksessa Hirvensalmen Lahnaniemellä, osoitteessa Sampantie 136. Kahvia on tarjolla kello 17.30 alkaen. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Tilaisuudessa esitellään hanketta, suunnitelmia ja rakentamista sekä kerrotaan töiden aikataulusta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Katso lisää verkossa:
https://vayla.fi/vt-5-hurus-hietanen

Kansikuva: Väylävirasto

Julkaistu: 14.04.2023