fbpx

Osaajia ja asukkaita haetaan Saimaalle saunabussilla

Mikkelin seutu hakee osaajia ja uusia asukkaita REKRY 2020 -messuilla 21. tammikuuta. Jyväskylän Paviljonkiin rakennettava seudun yhteisosasto tarjoaa kävijöille Mikkelin seudun mahdollisuuksista.

Seudun toimijat lähtevät matkaan Savonlinjan saunabussilla. Esillä osastolla ovat Mikkelin seudun työpaikat, koulutustarjonta, yrittäjyys ja asuminen. Retkeä koordinoi Mikkelin seudun muuttajahanke Solmu yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kanssa.

-Ajamme saunabussin halliin sisälle ja rakennamme osastomme sen ympärille. Toivomme mukaan vielä yrityksiä: mukaan lauteille mahtuu mukaan viisi ensimmäiseksi ilmoittautunutta Mikkelin seudun yrityksen edustajaa, muuttajahankkeen Mira Myyryläinen kertoo.

Julkisorganisaatiot matkassa ovat Essote, Mikalo, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ja Etelä-Savon TE-palvelut. Koossa on siis melkoinen ryhmä lyömässä löylyä Mikkelin seudun puolesta.

Saunottelun tavoitteena on lisätä Mikkelin seudun näkyvyyttä valtakunnallisesti, esitellä seudulla asumista, työskentelyä, yrittämistä ja opiskelua sekä saada alueelle uusia osaajia.

Osaavan henkilökunnan rekrytoiminen on monissa yrityksissä nyt kasvun esteenä.

-Jotta Mikkelin seudun mahdollisuudet saadaan kattavasti esille, toteutamme tammikuussa kyselyn seudun työnantajille avoimista tai piakkoin avautuvista työpaikoista.

-Kun työpaikat, yrittäjyys ja koulutus tuodaan tarjottimelle kokonaisuutena asuntojen kanssa, on uutta suuntaa hakevan helppo siirtää elämänsä Saimaalle, Myyryläinen toteaa.

Tervetuloa tapaamaan Mikkelin seudun väkeä Jyväskylän Paviljonkiin!

Lisätiedot:

Mira Myyryläinen
Mikkelin seudun muuttajahanke
Puh. 040 129 4906
mira.myyrylainen@mikkeli.fi
www.eroakiireesta.fi/rekry2020

Julkaistu: 10.01.2020