fbpx

Miltä tuntuu asua ja elää Mikkelissä? Välipäivien ohjelmaksi tarjolla keskusteluja Mikkelistä

Digisyke keskustelut

Marraskuussa 2020 järjestetyssä DigiSyke-tapahtumassa keskusteltiin asumisesta, elämisestä ja kansainvälisyydestä.

Mökkeily alkoi Suomessa yleistymään 60-luvulta lähtien ja Suomessa on nyt pitkälti yli 500 000 vapaa-ajan asuntoa. Digitalisaatio on muovannut työnteon muotoja uusiksi ja eritoten korona-aikana etätyö on voimakkaasti yleistynyt vaikuttaen suomalaisten asumisratkaisuihin.

Monien maakuntakaupunkien tavoin Mikkelissäkin on toivottu vapaa-ajan asumisesta ja etätyöstä sellaista muutosvoimaa, joka nostaa maakuntakaupungit uuteen kukoistukseen.

Mikä on koti? Mistä juuret johonkin paikkaan syntyvät? Seuraava paneelikeskustelu tarjoaa ajatuksia niin tutkimusmaailmasta kuin kokemusasiantuntijoiltakin.

Millaista Mikkelissä on asua? Juontajana Marika Lehto, keskustelijoina Manu Rantanen, Janne Tarima, Anna-Maija Hunter ja Hannu Ranki

Mikkeliin muuttajilla on monenlaisia tarinoita. Mutta millaisena Mikkeli koetaan erityisesti kansainvälisten tulijoiden näkökulmasta? Voisivatko kansainväliset tulijat olla kaupungille tulevaisuudessa entistä suurempi voimavara?

Seuraavassa paneelikeskustelussa pohditaan mikkeliläisyyttä erityisesti kansainvälisyyden näkökulmasta.

Millainen Mikkeli on kansainvälisestä näkökulmasta? Mitä Mikkeli tarjoaa kansainväliselle tulijalle? Keskustelun juontajana Tuisku Jähi, keskustelijoina

Keskustelutilaisuudet on tuotettu Mikkelissä osana Digisyke-viikkoa 16.-20.11.2020. Kansainvälinen Mikkeli -keskustelu tuotettiin osana International Mikkeli Day -päivää 19.11.2020.

Julkaistu: 28.12.2020