fbpx

Mikkelissä vietettiin Yrittäjän päivää kaksin juhlin

Yrittäjän päivä 5.9.2023 ja Yrittäjäkiven paljastus Asemapuistossa

Aamulla nautittiin Yrittäjän päivän kahvit Ravintola Pormestarissa, jonka jälkeen Mikkelin kaupunki ja sidosryhmät allekirjoittivat elinvoimalupauksen Asemapuistossa.

Asemapuistossa paljastettiin myös Yrittäjäkivi, joka pystytettiin alun perin Visulahteen vuonna 1982. Nyt kivi sai uuden paikan keskeisellä sijainnilla, rautatieasemaa vastapäätä.

Mikkelin kaupungin puhujina tilaisuudessa esiintyneet kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen korostivat yrittäjien merkitystä elinvoimalle ja yhteisöllisyydelle. Samassa tilaisuudessa allekirjoitettiin elinvoimalupaus, jossa mukana kaupungin ja konserniyhtiöiden lisäksi ovat Mikkelin Yrittäjät ry, Etelä-Savon Yrittäjät ry, Etelä-Savon kauppakamari, MTK Etelä-Savo ja Etelä-Savon ely-keskus.

– Yrittäjyys on moottori, joka vie kaupunkiamme eteenpäin, kaupunginjohtaja Kinnunen sanoi ja muistutti, että kaupungin tehtäviin kuuluu luoda suotuisa ympäristö uusia yrityksiä varten kuten myös jo olemassa oleville yrityksille, jotta ne kasvaisivat ja kehittyisivät.

Pirjo Siiskonen painotti puheenvuorossaan, että elinvoimasta vastuu kuuluu kaikille.

– Ei ole merkityksetöntä se, miten me kuntalaisina toimimme; käytämmekö paikallisia palveluja ja tuotteita. Tänään on sikäli merkittävä Yrittäjän päivä, että Mikkelin kaupunki on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa allekirjoittanut elinvoimalupauksen. Kaupunki on hyvin iloinen yhteistyöstä ja yhteisvastuusta, jota lupauksen allekirjoittaminen osoittaa.

Elinvoimalupauksen keskeinen sisältö tiivistyy alueen yrittäjyyden edistämiseen, yrittäjäystävälliseen ilmapiiriin sekä kaupungin ja alueen elinvoiman vahvistamiseen.

Lue Elinvoimalupauksen sisältö täältä.

Julkaistu: 05.09.2023