fbpx

Mikkelipuistolle myönnettiin Green Flag Award -tunnus

Mikkelipuisto ilmasta. Kuva: Mikko Tuovinen

Green Flag Award® tunnistaa ja palkitsee hyvin ylläpidetyt ja hallinnoidut viheralueet ja asettaa tason kansainvälisesti ensiluokkaisille viheralueille niin Suomessa kuin maailmallakin.

Suomessa on palkittu laadukkaasti ylläpidettyjä Green Flag Award -viheralueita jo useamman vuoden ajan.

Lepaan näyttelyssä 17.8.2023 julkistettiin 19 Green Flag Award -tunnuksen voittanutta viheraluetta – osa jo ennestään tuttuja GFA-puistoja, mutta myös monta uutta viheraluetta.

Ensimmäistä kertaa hakuprosessissa mukana ollut Mikkelipuisto ihastutti tuomareita selkeällä kokonaisuudellaan, siistillä yleisvaikutelmallaan ja monipuolisuudellaan. Puiston monipuolinen käyttö koettiin alueen erityiseksi vahvuudeksi. Lisäksi tuomarit vaikuttuivat puiston ympäristövaikutusten arviointiin paneutumisesta alueella. Myös puiston tulevaisuuden suunnitelmat ja kehittämisajatukset saivat tuomareilta kiitosta.

-Tietysti meistä on hienoa, että Mikkelipuisto sai GFA-tunnuksen. Puutarhapuisto, jota Etelä-Savon ammattiopisto Esedu on ansiokkaasti hoitanut, saa ihmiset viihtymään alueella pidempään ja jäämään vaikka piknikille. Kiitos kuuluu myös lukuisille mallipuutarhojen kannatusjäsenille ja muille yhteistyökumppaneille, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi.

-Pomppulinnamaailma, vesipuisto ja Greenerin monipuolinen tarjonta sekä festarit ovat myös tärkeä osa Mikkelipuistoa. Olemme varmasti yksi Suomen monipuolisimmista puistoista ja aiomme jatkaa alueen kehittämistä edelleen, jatkaa Nurmi.

Ensimmäistä kertaa GFA-tunnuksen voittivat Mikkelipuiston lisäksi Finbyn Liikuntakeskus Paraisilla, Oulun Hupisaarten kaupunginpuisto, Riihimäen Perhospuisto, Snellmaninpuisto Kuopiossa, Jokilaakson matkailupuutarha Lapualla ja Harju Campus Park Ravijoella.

Green Flag Award -palkintojärjestelmä on ainoa laatuaan koko maailmassa, jossa koulutettu tuomaristo arvioi viheralueen toimintaa sekä kirjallisesti hallinnointisuunnitelman avulla sekä kohdekäynneillä. Jokainen hakija vastaanottaa vuosittain kirjallisen ammattilaispalautteen, jossa arvioidaan viheralueen toimintoja 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla.

Suomessa GFA-toimintaa hallinnoi Viherympäristöliitto ry, tärkeänä yhteistyökumppaninaan Hämeen ammattikorkeakoulun Rakennetun ympäristö- koulutusohjelma, joka on ollut tuomassa Green Flag Award- tunnustusta Suomeen.

Tunnuksen uusivat viime vuodelta Lahden Pikku-Vesijärvenpuisto, Tampereen Hatanpään kartanonpuisto ja arboretum, Lepaan kampuspuisto, Mikkelin Naisvuori, Marketanpuisto ja Axxell Överbyn kampus Espoossa, Paraisten keskuspuisto, Kellonummen hautausmaa Espoossa sekä Kotkan viisi puistoa: Jokipuisto, Sapokan Vesipuisto, Fuksinpuisto, Sibeliuksenpuisto ja Katariinan Meripuisto.

Green Flag Award -hanke Suomessa:
https://www.vyl.fi/tietopankki/green-flag-award-suomi/

Green Flag Award verkkosivu:
https://www.greenflagaward.org/

Lisätietoja:

Kai Nurmi, toimialajohtaja,
Osuuskauppa Suur-Savo,
puh.0400 942 141

Julkaistu: 23.08.2023