fbpx

Mikkelin syntymäpäiväviikolla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua jätevedenpuhdistamoon

Panu Jouhkimo esittelee EcoSairilaa ja BEM-osaamiskeskusta

Mikkelin kaupungin syntymäpäiväviikon perjantaina 10.3.2023 on mahdollisuus päästä tutustumaan Mikkelin jätevedenpuhdistamoon.

Päivitys 24.2: Kierrokset ovat täynnä.

Lähtö kierroksille tapahtuu linja-autolla Mannerheimintien varresta, Matkahuollon torin puoleiselta tilausajopysäkiltä. Kierros matkoineen kestää hieman alle kaksi tuntia. Kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja ja paikat varataan etukäteen verkossa.

Ilmoittautuminen tutustumiskierroksille avautuu torstaina 23.2.2023 kello 10 osoitteessa www.mikkeli.fi/puhdistamokierrokset.

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 3.3.2023 tai heti kun kierrokset täyttyvät. (Päivitys 24.2.2023: Kaikki kierrokset ovat nyt täynnä, ilmoittautuminen on päättynyt)

Perjantain aikana kierroksia järjestetään yhteensä neljä kappaletta. Kierrokset alkavat Mannerheimintien varresta, Matkahuollon torin puoleiselta tilausajopysäkiltä kahden tunnin välein. Kierrokselle ei ole mahdollista osallistua omalla autolla, vaan kaikkien osallistujien tulee hyödyntää maksutonta yhteiskuljetusta.

Kierroksen aikana kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan nykyaikaiseen jäteveden käsittelyprosessiin. Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo on kiinnostanut alan asiantuntijoita maailmanlaajuisesti ja laitokselle onkin järjestetty useita kymmeniä asiantuntijoiden ryhmävierailuja. Synttäriviikon vierailut ovat kuitenkin poikkeuksellisia, sillä nyt kaikilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua uudenaikaiseen jätevedenpuhdistamoon asiantuntijoiden avustuksella. Esillä on myös Blue Economy Mikkeli -vesiosaamiskeskus ja puhdistamon operointia hoitava Operon.

Puhdistamokierroksella joudutaan liikkumaan portaissa, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille. Kierroksen aikana on tärkeää noudattaa oppaiden ohjeita.

Jätevedenpuhdistamokierrokset pe 10.3.2023 klo 9.00, 11.00. 13.00 ja 15.00. Kierroksille voi osallistua vain ennakkoon ilmoittumalla osoitteessa www.mikkeli.fi/puhdistamokierrokset. Ilmoittautuminen alkaa torstaina 23.2.2023 klo 10.00. Paikkoja kierroksille on rajallinen määrä. Muutokset mahdollisia.

Julkaistu: 23.02.2023