fbpx

Mikkelin kaupunki lieventää koronarajoituksia

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on päättänyt lieventää koronarajoituksia 23.4.2021 alkaen.

Rajoitusten lieventämisen taustalla on parantunut tautitilanne, jonka seurauksena koko Essoten alue siirtyy epidemian perustasolle 23.4. perjantaina.

Harrastustoiminta vapautuu

Lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminta vapautuu 23.4.2021 alkaen sisällä ja ulkona hygienia- ja turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa harrastaa voi maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Pelitapahtumia ja turnauksia voidaan järjestää ilman yleisöä.

Myös ulkoliikunnassa ryhmäkokosuositus on 20 henkilöä. 20 henkilön maksimimäärä tulee erityisesti huomioida pukutiloissa.

Kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avautuvat yleisölle 23.4.2021 alkaen pois lukien Naisvuoren uimahallin kuntosali, joka avautuu maanantaina 26.4.2021.

Uimahallit avataan 26.4.2021 yleisölle. Saunatilat eivät kuitenkaan ole käytössä. Puku- ja pesutiloissa tulee noudattaa 20 henkilön maksimimäärärajaa. Asiakkaiden pääsyä pukuhuone-, sauna- ja allastiloihin voidaan tarvittaessa porrastaa ruuhkien välttämiseksi.

Mikkelin seutukirjaston toimipisteet

Kirjastot avautuvat yleisölle 23.4.2021 alkaen. Kirjastojen tulee huomioida hygienia- ja maskiohjeistukset sekä turvaetäisyydet.

Kaupungin museot

Kaupungin taidemuseossa maksimihenkilömäärä nousee 20 henkilöön.

Kaupungin nuorisotilat

Kaupungin nuorisotilat aukeavat 23.4.2021 alkaen 20 henkilön maksimihenkilömäärällä. Tiloissa tulee huomioida hygienia- maskiohjeistukset sekä turvaetäisyydet.

Kaupungin tapahtumat

Kaupunki ei järjestä omien toimielimiensä fyysisiä kokouksia tämän toimikauden aikana eli kesäkuun 2021 loppuun saakka. Kaupunkien tiloja voidaan luovuttaa ulkopuolisten toimijoiden käyttöön huomioiden 20 henkilön maksimihenkilömäärä, maskisuositus, hygieniaohjeistukset sekä turvavälit. Kaupunki voi järjestää alle 20 henkilön tapahtumia maskisuositus, hygieniaohjeistukset ja turvavälit huomioiden. Ohjeistukset on luettavissa täältä.
Torilla ja kirkkopuistossa ei sallita yleisötapahtumia. Normaali toritoiminta on mahdollista.
Kaupunki ei kannusta yksityistilaisuuksien järjestämiseen, Jos yksityistilaisuuksia kuitenkin järjestetään, tulee niissä noudattaa tarkasti hygieniaohjeistuksia.

Kaupungin asiointipisteet

Kaupungin asiointipisteet palvelevat tavalliseen tapaan. Kaupunki suosittelee käyttämään kasvomaskia asiointipisteissä. Yhdessä kaupungin tilassa voi olla yhtä aikaa paikalla maksimissaan 20 henkilöä.

Kaupungin kirjaamo

Kaupungintalolla sijaitsevassa kirjaamossa paikan päällä asiointia pyydetään välttämään tilanteissa, joissa asiointi voidaan hoitaa sähköisesti tai puhelimitse. Asiakirjat pyydetään toimittamaan ensisijaisesti postitse tai sähköisesti, ja mikäli tämä ei ole mahdollista, pyydetään asiakkaita olemaan yhteydessä kirjaamoon järjestelyjen sopimiseksi. Paikan päällä kirjaamossa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

Virastotalon Lounashuone

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone on suljettu 31.5.2021 saakka.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositus

Kaupungilla on voimassa etätyösuositus, joka mahdollistaa viisi etätyöpäivää viikossa. Tämä suositus on voimassa 31.5.2021 asti niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista.

Maskisuositus kaupunkilaisille kaikissa kohtaamisissa

Mikkelin kaupunki suosittelee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä. Maskien lisäksi kaupunki muistuttaa käyttämään kahden metrin turvavälejä ja huolehtimaan käsihygieniasta.

Kaupungin työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskeja kaikissa niissä työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö. Tämä koskee myös koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Maskia tulee käyttää työyksiköissä, vaikka olisi saanut koronarokotteen.

Kaupungin tiloihin maksimissaan 20 henkilöä kerralla

Yhdessä kaupungin tilassa voi olla yhtä aikaa paikalla maksimissaan 20 henkilöä. Tämä koskee kaikkia kaupungin tiloja pois lukien koulut ja päiväkodit.

Katso alkuperäiset tiedotteet lievennyksistä: www.mikkeli.fi

Julkaistu: 23.04.2021