fbpx

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto Misawa Homes of Finland Oy:lle

Vuoden 2018 Mikkelin kaupungin yrityspalkinto julkistettiin 26.1. maakunnallisessa yrittäjägaalassa Saimaa-stadiumilla. Palkittu yritys on poikkeuksellinen toimija ja vakaa työllistäjä jo yli 20 vuoden ajalta.

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Ehdotuksen palkittavasta tekee Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Palkitsemisessa ratkaisevat muun muassa yrityksen toiminnan kannattavuus, toiminta-ajatus, tuoteideat, kehitys, yrityksen tarjoamat työpaikat sekä merkitys myönteiselle Mikkeli-kuvalle.

Vuoden 2018 yrityspalkinnolla palkittu Misawa Homes of Finland Oy on vuonna 1994 perustettu pääosin japanilaisomisteinen yritys, joka toimii Mikkelin Pursialassa mekaanisen puuteollisuuden alalla. Misawan päätuotteena on Japaniin vietävä erikoismittainen lankku, jota käytetään pääasiassa japanilaisten pientalojen rakentamiseen.

Misawa on vakaa työllistäjä. Yritys työllistää itse noin 35 henkilöä. Tyypillisesti sahan hankintaketju työllistää vielä enemmän yrityksen ulkopuolella kuin yrityksessä on työpaikkoja itsessään. Työpaikat ovat olleet hyvin pysyviä, vuodesta 2014 lähtien henkilöstömäärä on säilynyt täysin samana. Misawan toiminta on kaikilla mittareilla vakaata, pitkäjänteistä ja kannattavaa.

Misawan liikevaihto on ollut viime vuosina noin 22–24 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti muutaman prosentin luokkaa. Misawan omavaraisuusaste on erittäin korkea, yli 86 prosenttia, ja yritystä voidaan kutsua erittäin vakavaraiseksi vientiyritykseksi.

Japanilaisilla talotehtailla Misawa mainostaa Mikkelin-laitostaan positiivisessa hengessä muun muassa näyttävin ilmakuvin veden hallitsemasta Pursialan maisemasta. Misawa vie näin osaltaan Mikkeliä maailmalle.

Yrityksen ulkomaalaiset omistajat ottivat yrityspalkinnon vastaan vierailullaan Mikkelissä 4.12.2018.
Kuvassa toimitusjohtaja Naoya Rikitake, kaupunginjohtaja Timo Halonen ja hallituksen puheenjohtaja Saburuo Yanagidani.

Katso video Misawasta

Julkaistu: 28.03.2019