fbpx

Mikkelin kasvuohjelma tuo yhteen runsaan joukon kaupungin elinvoiman rakentajia

Mikkelin kasvuohjelmatyö käynnistyi tiistaina 20.6.2023

Mikkelin kaupungin kasvuohjelma starttasi näyttävästi Ravintola Pormestarissa Mikkelin keskustassa. Lämmin tiistai-iltapäivä toi yhteen yli viisikymmentä Mikkelin elinvoiman tekijää niin yrittäjiä, sidosryhmiä, luottamushenkilöitä kuin kaupungin viranhaltijoitakin.

Tilaisuuden läpiviennistä vastasivat MDI:n asiantuntijat.

Tilaisuuden avauspuheenvuorot pitivät kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki. Tilaisuuden tärkeintä antia olivat elinkeinoelämän puheenvuorot. Lasse Turunen, Matrel Oy:stä, Timo Holmberg, Rejlersiltä ja Ari Miettinen Suur-Savon Osuuskaupasta valaisivat jokainen omasta näkökulmastaan Mikkelin alueen vahvuuksia ja haasteita.

Kaikki osallistujat pääsivät antamaan huomioitaan sähköisen työskentelyalustan kautta.

Kasvuohjelman seuraava työpaja järjestetään elokuussa. Ennen seuraavan työpajan toteutusta pienempi työryhmä arvioi  järjestetyssä tilaisuudessa nostettuja teemoja, joita olivat muun muassa työvoiman saatavuus, tuotannollisten ja teollisten yritysten kasvu- ja vientikyvykkyys sekä energia-alan kysymykset. Myös pehmeitä veto- ja pitovoimatekijöitä nostettiin tilaisuudessa esiin ja näitä tarkastellaan lähemmin.

Kasvuohjelman työstämistä jatketaan elo- ja syyskuussa jälleen työpajoilla. Seuraavaksi on tarkoitus kuulla erityisesti nuorten näkemyksiä Mikkelin tulevaisuudesta. Kasvuohjelman on tavoitteena valmistua lokakuussa 2023.

Lisätietoa kasvuohjelmasta ja työpajoihin osallistumisesta antaa Mikkelin kaupungin strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen, aki.kauranen@mikkeli.fi.

Julkaistu: 22.06.2023