fbpx

Mikkeliin uusi startup-yhteisö ja uuden yrittäjyyden kokeiluympäristö

Kuvituskuva, ihmiset, Priscilla du Preez

Mikkelin keskustaan avataan loppukeväästä uuden yrittäjyyden keskittymä. Maaherrankadun ja Vilhonkadun kulmaan sijoittuva Mikkeli-Karage -niminen uusien yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka tuo kaupunkiin kauan kaivatun yrittäjyyteen kannustavan kokeiluympäristön.

Tavoitteena on lisätä uusien yritysten perustamista ja edistää ideoiden etenemistä uudeksi liiketoiminnaksi.

Vielä hyödyntämätöntä yrittäjäpotentiaalia arvioidaan löytyvän erityisesti opiskelijoista, joiden lähteenä ovat mm. Xamk, Esedu ja Mikkelin yliopistokeskus. Samoihin tiloihin sijoittuu myös startup-yhteisö.

–Karagen toiminta tarjoaa tuoreelle yrittäjälle ja yrittäjyydestä kiinnostuneelle vertaisyhteisön ja pääsyn yrittäjän laajaan tukipalveluiden verkostoon. Tavoitteenamme on, ettei yksikään liikeidea jäisi vain ideaksi, esittelee Marja-Liisa Neuvonen-Rauhala Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Myös Esedu haluaa olla eturivissä kehittämässä opiskelijoidensa yrittäjyysosaamista.

–Tulevaisuudessa yhä useampi työllistää itsensä yrittäjänä, joten yrittäjämäisen toiminnan omaksuminen tarvitsee rinnalleen yrittäjyyden kokeilua ja sitä kautta omakohtaista kokemusta yrittäjyydestä, pohtii Etelä-Savon ammattiopiston kehittämispäällikkö Taisto Hirvonen.

Uusi startup-yhteisö sijoittuu Yle Etelä-Savon vanhoihin tiloihin Mikkelin keskustaan. Tiloissa on peräti 600m2 toimitilaa erilaisille uuden yrittäjyyden toiminnoille.

–Karagessa on tilaa demoilulle, prototyyppien rakentamiselle ja pienimuotoisille tapahtumillekin, visioi toimitusjohtaja Juha Kauppinen kehitysyhtiö MikseiMikkelistä.

Mikkelin kaupunki ja Kiinteistökehitys Naistinki Oy tukevat Karage-toimintaa tilaratkaisujen kautta.

Paikallinen elinkeinoelämä näkee Karagen perustamisen tärkeäksi piristysruiskeeksi Mikkelin yrittäjyyden ekosysteemiin.

–Mikkeli ja Etelä-Savo tarvitsevat innovaatioista syntyviä yrityksiä sekä yritysaihioita, jotka päätyvät jo olemassa olevien yritysten käyttöön. Karage on erinomainen työkalu siihen. Vastaavanlaisista kokonaisuuksista on hyviä kokemuksia ympäri Suomen, Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Teppo Leinonen toteaa.

Karagea on kehitetty vuoden ajan yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Kumppanuusverkostossa ja toimintaa käynnistämässä ovat olleet mukana Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon kauppakamari, ELY-keskus, TE-toimisto, Etelä-Savon maakuntaliitto, XAMK, Esedu, Mikkelin yliopistokeskuksen yksiköt, Etelä-Savon yrittäjät, Suur-Savon osuuspankki, Osuuskauppa Suur-Savo.

Karage-toiminnan käynnistäjäksi ja yhteisön innostajaksi on hiljattain rekrytoitu Veera Ullah.

Lisätietoja:  

Juha Kauppinen
0440 361 616
juha.kauppinen@mikseimikkeli.fi

Veera Ullah
050 5173 455
veera.ullah@mikseimikkeli.fi

Kansikuva: Kuvituskuva, Priscilla du Preez

Julkaistu: 12.04.2021