fbpx

Koululaisten lautasille lähikalaa

Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelujen keittiössä. Kuva: Juuli Aschan

Mikkeliläiset koululaiset saavat jatkossa lautaselleen lähialueen järvikaloista valmistettuja järvikalapihvejä.

Pihvit ovat syntyneet Järvi-Suomen Kalatuote Oy:n sekä Mikkelin ruoka- ja puhtauspalveluiden yhteistyönä.

Vuoden 2021 aikana pihveistä testailtiin ja maisteltiin erilaisia versioita. Tavoitteena oli kehittää ammattikeittiöille sopiva kotimaisesta kalasta valmistettu järvikalapihvi, joka on sopivan kokoinen, huomioi ravitsemussuositukset ja ennen kaikkea maistuu koululaisille. 

Alkusyksyn 2021 aikana pihvejä maisteltiin ja annettiin palautetta neljällä eri koululla. Tuotekehityksen lopputulemana pihvit on nyt siirretty koulujen kiertävälle ruokalistalle vakiotuotteeksi. 

Uudet pihvit sisältävät 75 prosenttia kalaa. Pihvien painosta 50 prosenttia on muun muassa Saimaalta ja Puulalta pyydettyä lahnaa ja 25 prosenttia kestävästi kasvatettua kirjolohta. Järvikalapihvit ovat askel kohti entistä vastuullisempaa ruokapalvelua: hankinta tukee aluetaloutta, edistää vesistöjen kuntoa ja lisää kotimaisten elintarvikkeiden käyttöä. 

Järvi-Suomen Kalatuote Oy (ent. Puula-Särvin) on hirvensalmelainen pitkänlinjan kalanjalostamo, joka valmistaa monipuolisesti erilaisia kalajalosteita niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille. 

Lisätiedot:

Tuomas Pöyry, Järvi-Suomen Kalatuote Oy
Puh. 044 794 2262

Mia Hassinen, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut
Puh. 0500 359 518

Kansikuva: Työskentelyä Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelujen keittiössä. Kuva: Juuli Aschan

Julkaistu: 14.12.2021