fbpx

Kesäksi töitä ja tekijöitä tarjolla Etelä-Savossa

Kari Joutsalainen TE-keskus

Nyt on aika hakea kesäksi työntekijöitä ja töitä. Viime vuonna Etelä-Savossa ilmoitettiin TE-palveluissa noin 1800 työpaikkaa ja tänä vuonna työpaikkoja arvioidaan tulevan tarjolle lähes saman verran.

Suurin osa kesätyöpaikoista on avoinna palveluiden toimialoilla kuten kauppa, ravitsemistoiminta (baarit, kahvilat, huoltoasemat, pitopalvelut) ja matkailu. Kiinteistönhoidon ja viherrakentamisen töitä (puisto- ja puutarhatyöt) on myös paljon.

Myös teollisuus tarjoaa Etelä-Savossa kesätyöpaikkoja, joskin teollisuuden osuus on ollut viime vuodet vähenemään päin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoiman kysyntä on runsasta. Kuntayhtymät ja yksittäiset kunnat ovat koko maakunnassa merkittävä kesätyöpaikkojen tarjoaja, kertoo palvelujohtaja Kari Joutsalainen Etelä-Savon TE-toimistosta.

Työnhakuun monipuoliset verkkopalvelut www.te-palvelut.fi ja Työmarkkinatori

Erilaiset Internet-palvelut ovat kesätyönvälityksen keinoja. Useilla työnantajilla on omat verkkosivut, joiden kautta voi hakeutua töihin. Työnhakijoilla on hyvät valmiudet verkkopalveluiden käyttöön. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita käyttämään verkkopalveluita.

www.te-palvelut.fi – työnvälityssivuston Avoimet työpaikat – palvelu on hyvä kanava työnantajille ilmoittaa avoimista työpaikoistaan. Avoimet työpaikat – palvelu näyttää samalla kesätyönhakijoille laajan ja monipuolisen valikoiman tarjolla olevista työmahdollisuuksista.

Myös Työmarkkinatori, https://kokeile.tyomarkkinatori.fi/Etusivu, on hyvä väline työnhakuun. Työmarkkinatori on KEHA-keskuksen sekä työ- ja elinkeinoministeriön toteuttama uudenlainen työelämäpalvelu, joka rakentuu vaiheittain vuoteen 2021 mennessä. Työmarkkinatori tarjoaa julkisille, yksityisille ja kolmannen sektorin työelämä- ja koulutuspalveluiden tarjoajille sekä eri työnvälitysalustojen työpaikoille yhteisen palvelun.

Työmarkkinatorin uudistettu versio julkaistiin syyskuussa 2019. Työmarkkinatorilla työnhakija voi kirjautua ja julkaista työnhakuprofiilin, jonka perusteella hän saa ehdotuksia työpaikoista, jotka vastaavat hakijan osaamista ja toiveita. Työtä hakeva voi myös selata kaikkia palvelussa olevia työpaikkoja ilman kirjautumista.

Työnantaja voi tehdä työpaikkailmoituksen, tarkastella osaamiseltaan parhaiten ilmoitukseen osuvia työnhakijoita sekä lähettää heille viestejä. Työnantaja voi myös etsiä hakusanoilla osaajaa ilman työpaikkailmoituksen julkaisemista. Myös TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun ilmoitetut työpaikat siirtyvät automaattisesti Työmarkkinatorille.

Työelämän ja osaamisen kehittämisen palveluita tarjoavat voivat tutustua yhteistyökumppaniksi liittymisen ehtoihin. Liittyminen tuli mahdolliseksi loppuvuodesta 2019.
Näiden lisäksi kaikille käyttäjille on tarjolla valmiiksi koottua tietoa ja palveluita työelämän eri tilanteisiin. Ammatinvalintaan apua tarjoavat ammattien ja ammattialojen kuvaukset sekä eri alojen ammattilaisten haastattelut.

Rekrytointi- ja koulutusmessuja Pieksämäellä, Savonlinnassa ja Mikkelissä

Työnhaussa on edelleen tärkeää henkilökohtainen kontakti työnantajan ja työnhakijan välillä. Tulevina viikkoina järjestetään useita rekrytointimessuja Etelä-Savossa. Messuilla on tarjolla paljon töitä sekä tietoa koulutusmahdollisuuksista. Etelä-Savon TE-toimisto osallistuu näihin messuihin. Asiantuntijamme ovat paikalla antamassa työnhakuun liittyvää neuvontaa ja te-palvelut.fi verkkopalvelun ohjeistusta. Esillä on myös EURES.

Pieksämäellä järjestetään keskiviikkona 29.1.2020. Rekry IN 2020 työ- ja koulutusmessut Veturitalleilla, Tallikankaankatu 3. Messut kestävät neljä tuntia, klo 12.00–16.00 välisen ajan. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 250 ja työnantajia on ollut noin 10 -15.

Savonlinnassa järjestetään Duunipörssi lauantaina 1.2.2020 klo 10 – 14 Lyseon lukion juhlasalissa. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin 500.

Mikkelissä järjestetään etenkin kesä-ja kausitöihin painottuvat RekryON 2020 messut torstaina 6.2.2020 kello 12-16 Mikkelin kaupunginkirjaston Mikkeli-salissa. Työnhakijoita on aiempina vuosina käynyt keskimäärin n. 2000 ja työnantajia on ollut noin 80.

Tiedote: Etelä-Savon TE-toimisto

Lisätietoja:
palvelujohtaja Kari Joutsalainen, puh 0295 044 054, kokonaisuus
asiantuntija Ragnar Luur, puh 0295 044048, Mikkelin messut

Julkaistu: 08.01.2020