fbpx

Etelä-Savon kasvurahasto eLive Ecosystem Oy:n osakkaaksi

eLive tähtää kosketuksettoman elintoimintojen mittaamisen globaaliksi toimijaksi

eLive Ecosystem Oy on vuonna 2016 perustettu savonlinnalainen terveys- ja hyvinvointiteknologian kasvuyritys, joka on erikoistunut kosketuksettomaan elintoimintojen mittaamiseen ja mittaamisen soveltamiseen. eLive-tuoteperheeseen kuuluvat vuonna 2023 markkinoille tuotava lääkinnällinen laite, tutkimusjärjestelmät sekä markkinoiden johtavat OEM-ratkaisut nukkumisen ja istumisen aikaiseen mittaamiseen.

”eLiven laitteita käytetään muun muassa unisairauksien todentamiseen ja hoidon seurantaan terveysteknologisissa ratkaisuissa sekä nukkumisen ja istumisen aikaiseen mittaamiseen ja analysointiin hyvinvointiteknologisissa ratkaisuissa”, toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto kertoo.

eLiven laitteilla elintoimintojen mittaaminen ja mittaamisen seuranta voidaan toteuttaa kotioloissa helposti ja huomaamattomasti. Yrityksen patentoitu, maailman johtava kosketukseton elintoimintojen mittaamisen anturi- ja analyysiteknologia on käyttäjää häiritsemätön, mutta samalla mittaustarkkuudeltaan erittäin hyvä. Molemmat liiketoiminta-alueet, terveys- ja hyvinvointiteknologia, soveltavat samaa perusteknologiaa. Avainsanoja ovat kosketuksettomuus, tarkkuus sekä häiritsemätön ja automatisoitu mittaustapahtuma.

”Tavoitteenamme on olla johtava kosketuksettoman elintoimintojen mittaamisen globaali toimija seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tilauskantamme lähes 10-kertaistui viime vuodesta ja on noin 2 M€. Odotamme kasvun jatkuvan nopeana myös tulevina vuosina.”

Terveysteknologiassa eLive kehittää omatoimisesti käytettävää lääkinnällistä laitetta, joka soveltuu sekä uniapnean todentamiseen että hoidon seurantaan. Korkean tulotason maissa oireisen uniapnean esiintyvyyden on arvioitu olevan jopa 17 % aikuisväestössä. Uniapnea on myös alidiagnosoitu sairaus. Lääkinnällinen laite soveltuu myös tulevaisuudessa lääkehoidolla hoidettavan uniapneamuodon todentamiseen ja hoidon seurantaan. Laite on jo valmis kliiniseen validointiin.

”Hyvinvointituotteissa on puolestaan ratkaisut unen seurantaan (sleep tracking) ja istumisen aikaiseen seurantaan. Näistä mittauksista saatava tieto auttaa käyttäjää nukkumaan, palautumaan ja jaksamaan paremmin.”

eLive Ecosystem Oy kuuluu Etelä-Savon pääomarahaston ensimmäisten rahoitettavien yritysten joukkoon. Rahasto sijoittaa voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin siemen- ja kasvuvaiheen yrityksiin, joilla on yhteys Etelä-Savoon. Rahasto on yksityisten sijoittajien, Redstone Nordics Oy:n, alueen kaupunkien ja ELY-keskuksen yhteinen hanke kasvuyritysten kehityksen vauhdittamiseksi.

Etelä-Savon kasvurahastoa hallinnoiva, Redstonen partneri Oskari Lehtonen kommentoi sijoitusta seuraavasti: ”Kävimme yhtiön kanssa keskusteluja noin vuoden verran ja niiden aikana meille kävi hyvin selväksi ne kaupalliset mahdollisuudet mitä eLivellä on. Yhtiön tilauskanta on kasvanut ällistyttävän nopeasti ja halusimme osaltamme olla mukana tukemassa yhtiötä kasvussa.”

 

Lisätietoja

Mikko Saajanlehto, eLive Ecosystem Oy, +358 50 579 0242, mikko.saajanlehto(at)elive.fi

Oskari Lehtonen, Etelä-Savon kasvurahasto, +358 400 794 458, oskari.lehtonen(at)redstone.vc

Marjo Niittuaho-Nastolin, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, +358 440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin(at)mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

Julkaistu: 01.07.2022