fbpx

Energiankulutus vapaa-ajanasumisessa – ilmoittaudu mukaan Laiturilla-foorumiin 22.5.2024 

Laiturilla-foorumi kokoontuu kevään 2024 tilaisuuteen keskiviikkona 22.5.2024 klo 13–15. Teemana on tällä kertaa vapaa-ajan asumisen energiankulutus ja hiilijalanjälki sekä kestävän mökkeilyn edistäminen. Tilaisuus järjestetään webinaarina.  

Vapaa-ajan asumisen energiatehokkuudesta kannattaa huolehtia, se on hyvä keino pienentää energiankulutusta, hillitä hiilidioksidipäästöjä ja vähentää asumiskustannuksia. Se on myös yksi keskeisiä toimia matkalla kohti kestävää mökkeilyä, sillä suurin osa vapaa-ajanasuntojen energiankulutuksesta syntyy lämmityksestä.

Mitä muuta on hyvä huomioida kestävää mökkeilyä tavoitellessa? Miten energianeuvoja voi auttaa mökkeilijää? Miltä näyttää mökkeilyn hiilijalanjälki Suomessa ja miten toimii Suomen ympäristökeskuksen toteuttama maailman ensimmäinen mökkeilyn hiilijalanjälkilaskuri? Onko monipaikkainen asukas kestävän kehityksen ongelma vai ratkaisija?  

Laiturilla-foorumissa esiintyvät erikoistutkija Johanna Niemistö Suomen ympäristökeskuksesta, tietokirjailija ja vastuullisuusvaikuttaja Pia Alapeteri Sokerina pohjalla Oy:stä, projektipäällikkö Tuuli Pohjola Feasib Oy:stä sekä projektipäällikkö Manu Rantanen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Webinaarin osallistujilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.  

Laiturilla-foorumi on maksuton ja avoin kaikille mökkeilystä ja monipaikkaisesta asumisesta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestää Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hallinnoima Laiturilla 3 – vapaa-ajan asumisen energiankulutus ja hiilijalanjälki -hanke, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. 

Tervetuloa osallistumaan ja keskustelemaan! 

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://laiturilla.fi/artikkelit/laiturilla-foorumi-22.5.2024-vapaa-ajan-asumisen-energiankulutus-ja-hiilijalanjalki  

Julkaistu: 06.05.2024