fbpx

EcoSairila BusinessPark Oy:n perustaminen lähti konserni- ja elinvoimajaostosta eteenpäin

Konserni- ja elinvoimajaosto käsitteli 4.2. kokouksessaan EcoSairila BusinessPark Oy -nimisen yhtiön perustamista. Nyt perustettavalle yhtiölle oli laadittu luonnokset yhtiöjärjestyksestä ja osakassopimuksesta.

Lisäksi jaostolle esiteltiin liiketoimintaan liittyviä skenaarioita. Mikkelin kaupunki on varautunut yhtiön perustamiseen vuoden 2020 talousarviossa. Asiaa olivat selvittämässä jaostolle Juha Kauppinen ja Panu Jouhkimo Mikkelin kehitysyhtiö Mikseistä. Jaosto päätti keskustelun jälkeen yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle EcoSairila BusinessPark Oy -nimisen yhtiön perustamisen hyväksymistä.

Jaosto käsitteli asiaa aikaisemmin kokouksessaan 29.10.2019 ja tuolloin asia palautettiin uuteen valmisteluun. Tämän päiväisessä kokouksessaan jaosto päätti Ecosairila Business Park Oy:n perustamisesta kaupunginjohtajan päätösesityksen mukaisesti.

– On hienoa nähdä tämän EcoSairilan kehittämisalustalle tärkeän asiakokonaisuuden etenevän. Olemme jaostona käsitelleet tätä jo puolentoista vuoden ajan ja olemme varmoja, että asia on nyt valmisteltu siten, että se voidaan lähettää kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi. EcoSairila BusinessPark Oy on elintärkeä toimija, jotta kyseinen kehittämisalusta saadaan täysillä käyntiin, toteaa konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso.

Ecosairila BusinessPark Oy:n lisäksi konserni- ja elinvoimajaosto päätti kokouksessaan myös muun muassa Mikkelin Jäähalli Oy:n sekä Metsäsairila Oy:n omistajaohjauksellisista asioista. Lisäksi jaosto nimesi Mikkelin kaupungin edustajan Jalkaväkimuseon säätiön perustamiskirjan allekirjoitustilaisuuteen sekä säätiön hallitukseen.

Julkaistu: 07.02.2020