fbpx

MikseiMikkeli peruu osallistumisensa kahteen tapahtumaan turvallisuusarvion perusteella

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei peruu osallistumisensa kahteen matkailualan tapahtumaan Koronavirusepidemiasta johtuvan tartuntariskin vuoksi

Yhtiö on perunut osallistumisensa Saksan Berliinissä pidettäville ITB Berlin -messuille 4.-8.3.2020 sekä matkailualan Be Nordic -ammattilaistapahtumaan Italian Milanossa 18.3.2020.

Epidemian ajan yhtiön henkilöstön ulkomaille suuntautuvista työmatkoista tehdään erillinen matkakohtainen turvallisuusarviointi. Nyt tehdyt toimet perustuvat yhtiön omaan turvallisuusarviointiin.

Lisää tietoa Koronaviruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ylläpitää ajantasaista tilannetiedotusta verkkosivuillaan.

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita. Tähän mennessä tapauksia on todettu yhteensä noin 81 000, joista Manner-Kiinan ulkopuolella noin 3 000.

Katso: Uuden koronaviruksen tyypilliset oireet

Euroopan tilanne

  • Euroopassa on todettu yhteensä noin 380 tapausta.
  • Tämän hetken tiedon mukaan Euroopassa todettuihin tapauksiin ei ole yleisesti liittynyt merkittäviä määriä jatkotartuntoja, mutta lähikontaktien seuranta jatkuu edelleen
  • Italiassa selvitetään parhaillaan tartuntaketjuja etenkin Lombardian alueella. Tapauksia on tähän mennessä todettu noin 320. Useissa eri maissa on todettu matkailijoiden tapauksia, jotka liittyvät Italian tartuntaketjuihin.

Suomen tilanne

  • Koronavirusinfektion mahdollisuus on tärkeää tutkia kaikilta henkilöiltä, jotka täyttävät THL:n terveydenhuollon toimenpideohjeessa mainitut näytteenottokriteerit. Suomessa on tutkittu 24.2.2020 mennessä noin 30 näytteenottokriteerit täyttävän potilaan näytteet.
  • Tähän mennessä Suomessa on todettu kaksi laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta
  • Tarkista ulkoministeriön verkkosivuilta uusimmat matkustustiedotteet. Sivuilla on tärkeää tietoa matkustamisesta ja ohjeet matkustusilmoituksen tekemiseen.

Tietoa taudista: Koronavirus COVID-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

Julkaistu: 28.02.2020