fbpx

Saimaan aika on nyt: alueen matkailu kukoistaa yhteistyön voimalla

Auringonlasku Punkaharjulla

Saimaan alueen matkailu on nousussa. Matkailun yhteistyö etenee Lake Saimaan yhdistyksen ja yhteisen Lakesaimaa.fi hankkeen puitteissa. Kysyntää kehitykselle on, sillä Suomen matkailun syntysija kiinnostaa matkailijoita.

Lakesaimaa.fi kokoaa yhteen Saimaan alueen matkailupalvelut

Saimaan alueen matkailua kehitetään ylimaakunnallisen yhteistyön voimin. Saimaa-sopimuksen synnyttämä Lake Saimaa ry edistää yhteistä tavoitetta nostaa Saimaan alue Suomen kolmen merkittävimmän matkailualueen joukkoon Lapin ja pääkaupunkiseudun rinnalle.

Alueiden yhteistä matkailustrategiaa on lähdetty rakentamaan tänä syksynä.

––Suomen matkailustrategiasta puhutaan tiekarttana, mutta me laadimme Saimaan matkailulle paremminkin merikortin. Strategia linjaa yhteiset Saimaan matkailun kehittämiskohteet, tavoitteet ja keinot. Lisäksi siihen kirjataan kummankin maakunnan omat matkailun kehittämisen painopisteet, kertoo Etelä-Savon maakuntaliiton kehittämispäällikkö Heli Gynther. 

Saimaan yhteistyöntahot Visit Saimaa ja goSaimaa tekevät yhteistyötä LakeSaimaa.fi -hankkeessa, jonka tarkoitus on edistää ensisijaisesti matkailupalveluiden digitalisointia. Hankkeen puitteissa työstetäänkin Saimaan alueen yhteistä digialustaa, joka korvaa ajallaan Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon nykyiset verkkoalustat. Yhteisten nettisivujen ja markkinointimateriaalien myötä Saimaa näyttäytyy matkailijalle yhtenäisenä alueena ja yhteistyö erinomaisena asiakaskokemuksena.

–Saimaa-yhteistyö perustuu yhteisiin arvoihin, joita ovat kestävyys, vieraanvaraisuus ja yhteistyö. Hankkeen tavoite on edistää Saimaan alueen matkailun kestävää kasvua, joka huomioi kulttuurisen, sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden. Haluamme tarjota tänne suuntaaville matkailijoille aitoja ja laadukkaita elämyksiä sekä hyvää palvelua. Yhteinen alusta mahdollistaa näiden palvelujen löydettävyyden ja ostettavuuden koko Saimaan alueelta yhdestä osoitteesta, toteaa Maisa Häkkinen, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n matkailujohtaja.

Julkaistu: 20.12.2020