fbpx

Mikkelin seudun logistiikka-alalla menee nyt hyvin – SOK rakentaa alueterminaalin Mikkeliin

SOK tontti Mikkelin Tuskussa

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK rakentaa alueterminaalin Mikkeliin.  Yhtiö on varannut Mikkelin kaupungilta 3,4 hehtaarin maa-alueen ja lentokenttää vastapäätä sijaitsevalle alueelle tulee 5000m2 varastotilaa.

SOK:n logistiikkayhtiön Inex Partners Oy:n tuotantojohtaja Jouni Jaakolan mukaan päätös rakentamisesta on tehty, mutta hanke on vielä suunnitteluvaiheessa. Tontilla on tehty mm. maaperätutkimuksia.

SOK:lla on alueterminaaleja Kuopiossa, Seinäjoella, Limingassa ja Lempäälässä. Myös Liedossa rakennetaan parhaillaan uutta terminaalia.

Terminaali palvelee Osuuskauppa Suur-Savon lisäksi Itä-Suomea laajemminkin.

-Mikkeli-myyjä Olli Marjalaakso kertoo Tuskun alueen vahvuuden olevan sen sijainti ja alueelle jo tehdyt logistiikan investoinnit, esimerkiksi Kaukokiidon terminaali. Viitostien parannukset ovat lisänneet kiinnostusta sekä Tuskua että Visulahtea kohtaan. Positiivisten uutisten myötä on myös hyvä jatkaa Mikkelin markkinointia.

Kehitysyhtiö arvioi alustavasti logistiikkaterminaalin investoinnin arvoksi n. 8-10 miljoonaa euroa. Investoinnin työllisyysvaikutus on noin 100-130 henkilötyövuotta. Työpaikkoja uuteen logistiikkaterminaaliin tulee 20.

Julkaistu: 15.09.2021