fbpx

Mikkelin Musiikkijuhlat tulevat tänä kesänä jo 30. kertaa – juhlavuoden liput myynnissä

Mikkelin Musiikkijuhlien 30-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä kesänä monipuolisen ohjelman parissa. Musiikkijuhlilla kuullaan esimerkiksi suomalaisen säveltäjälegendan Kalevi Ahon haastattelu sekä uuden teoksen kantaesitys. Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 4.-11. heinäkuuta.

Maestro Valeri Gergijev johtaa Musiikkijuhlien kolme ensimmäistä konserttia, ja neljännen johtajana debytoi Tampere Filharmonian nuori ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Mikkelin kaupunginorkesteria johtaa Erkki Lasonpalo.

Musiikkijuhlat huipentuu sunnuntaina 11.7. Suomalaiseen Fantasiaan, joka on perinteinen sinfoniakonsertti yhdistettynä moderniin digitaalitekniikkaan, suomalaiseen luontoon ja taiteellisiin visualisointeihin. Konsertissa esiintyvät Sinfoniaorkesteri Vivo ja Festivaalikuoro, ja heitä johtaa Erkki Lasonpalo. Visualisoinneista vastaavat OiOi, sekä XAMKin järjestämän musiikin visualisoimiskilpailu Synestesian voittajatyöt. Suomalaisen Fantasian yhteistyökumppaneina toimivat XAMK, OiOi, MusicFairyTales ja Lumme Energia.

Musiikkijuhlien aikaan Mikkelissä järjestetään myös runsaasti kaikille ilmaista oheisohjelmaa, kuten lyhytkonsertteja, päivänavauksia ja improvisaatioita. Lyhytkonsertteja kuullaan kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja eri kohteissa ympäri kaupunkia, ja niissä esiintyy ammattimuusikkoja ja nuoria soittajia muun muassa Etelä-Savon alueelta. Päivänavauksissa Mikkelin torilla ja kauppakeskuksissa kuullaan musiikkiesityksiä ja keskusteluita joka päivä kello 12. Teosesittelyitä ja improvisaatioita tarjoilee pianisti ja kapellimestari Tarmo Peltokoski. Kirjastossa puolestaan on lapsille tarkoitettu Satuseinä ja kulttuuritalo Tempossa pidetään kansanmusiikin työpaja nuorille. Oheisohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 23.6. mennessä.

Musiikkijuhlille on laadittu terveysturvallisuussuunnitelma, jota päivitetään tilanteen mukaan. Nimitetyt vastuuhenkilöt valvovat viranomaisten antamien ohjeiden toteutumista. Tällä hetkellä sisätilakonserttien lipunmyynnin kapasiteetti on rajoitettu puoleen tavallisesta, joten vähintään metrin turvavälit toteutuvat yleisössä.

Musiikkijuhlien tarkempi ohjelma sekä ohjeet lippujen ostamiseen löytyvät Mikkelin Musiikkijuhlien nettisivuilta.

Kuva: Pihla Liukkonen, Kontrastia

Julkaistu: 14.06.2021