fbpx

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto myönnettiin Mikkelin Nostajat Oy:lle

Mikkelin kaupungin yrityspalkinto 2019 luovutettiin Mikkelin Nostajat Oy:lle

Mikkelin kaupungin vuoden 2019 yrityspalkinto on myönnetty Mikkelin Nostajat Oy:lle. Palkinto julkistettiin 25.1. maakunnallisessa Yrittäjägaalassa Savonlinnassa.

Mikkelin Nostajat Oy on pitkäaikainen toimija, jonka liikevaihto on viime vuosina noussut merkittävästi ja toiminnan kannattavuus on hyvä. Vuonna 2018 liikevaihto oli noin 5,1 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti noin 12. Myös omavaraisuusaste on erittäin hyvä. Kokonaisuudessaan toiminta on oivallinen esimerkki pitkäjänteisestä ja jatkuvasta toiminnasta, jossa yhdistyvät pysyvä henkilöstö sekä hyvä taloudenpito.

Yritys toimii Mikkelin seudun lisäksi myös muualla Suomessa ja nimensä kautta muistuttaa Mikkelin yritystoiminnasta ja luo positiivista Mikkeli-kuvaa.

Nostamisen parissa tehty menestyksekäs toiminta on vaatinut yritykseltä jatkuvaa uudistumista ja ajan tasalla pysymistä konekaluston ja osaamisen osalta. Varsinkin viime aikoina alan sisäinen kilpailu on ollut kovaa. Yritys kouluttaa henkilöstönsä käytännössä itse, koska valmista henkilöstöä ei tuoteta suoraan mistään tutkintokoulutuksesta.

Perheyrityksestä nousi alueensa johtava nostopalvelu

Mikkelin Nostajien toiminta sai alkunsa vuonna 1975, jolloin Jouko Mökkönen hankki ensimmäinen ajoneuvonosturin ja perusti yrityksen. Kokemusta nostopalveluista oli, sillä Mökkönen oli jo toiminut Hiab-Auto-yrittäjänä. Kysynnän ja asiakkaiden tarpeiden lisääntyessä ajoneuvonostureiden määrää kasvatettiin. Vuonna 1982 rakennettiin oma halli ja toimistotilat.

Toimitusjohtaja Ari Mökköselle yrittäjän arki tuli tutuksi jo hyvin varhaisessa iässä, sillä työpäivät olivat pitkiä ja yhteistä aikaa isän kanssa vietettiin usein työmailla ja erityisesti työkoneissa apukuljettajan paikalla. Vuonna 1998 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos; omistus ja vetovastuu siirtyivät isältä pojalle. Yritys toimii pääsääntöisesti Mikkelin talousalueella. Vuotuinen liikevaihto vaihtelee 2,5–5 miljoonan euron välillä ja yritys työllistää suoraan 16 henkilöä sekä joukon alihankkijoita.

Mikkelin Nostajissa työskentelee myös Arin puoliso Anna Reponen, jonka vastuulla ovat muun muassa talous- ja hallintoasiat. Anna tuli yritykseen vuonna 2004 osa-aikaisena työntekijänä hoitamaan yrityksen toimintaa, tuolloin yrityksen palveluksessa oli seitsemän työntekijää ja noin 0,7 miljoonan euron vuotuinen liikevaihto.

– Tästä yritys on kasvattanut toimintaa hallitusti kuunnellen toimintaympäristön muutoksia, hallintopäällikkö Anna Reponen toteaa.

Ammattitaitoista tekemistä omalla kalustolla

Suhdanteiden vaihdellessa ja Mikkelin talousalueen nostotöiden ollessa vähissä, yrityksessä on panostettu oman henkilöstön työllistämiseen, jolloin on muun muassa toteutettu muutamia teollisuushalleja ja lisäksi elementtiasennuksia myös laajemmalla alueella. Ari Mökkönen on erityisen tyytyväinen siihen, että on palvelukseen on saatu ammattitaitoiset kuljettajat sekä asentajat ja heistä on pystytty pitämään kiinni. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Ari itse on osallistunut Suomen ensimmäiselle ajoneuvonosturikurssille.

Yrityksen asiakkaita ovat pääosin rakennusliikkeet, maarakennusalan yritykset, muut rakennusasennuksia tarjoavat yritykset, kiinteistöjen rakennuttajat, talotehtaat ja yksittäiset talonrakentajat. Mikkelin Nostajien käyttämä ensiluokkainen kalusto on yrityksen omassa omistuksessa.

Yrityksessä työskentelee joukko pitkäaikaisia nosto- ja asennustöiden ammattilaisia. Parhaimmillaan yrityksen työntekijöinä on ollut yhtäaikaisesti Pulkkisen perheen kolme sukupolvea – isoisä on opettanut pojanpoikaansa erikoisalan saloihin!

Viisi aiempaa Mikkelin kaupungin yrityspalkinnon saajaa
2018 Misawa Homes of Finland Oy
2017 Ola Oy
2016 Siimet Oy
2015 Star Expert Oy
2014 Kuomiokoski Oy

Julkaistu: 25.01.2020