fbpx

Heinäkuussa järjestettävä Farmari on uudistuneen Kalevankankaan ensimmäinen suurtapahtuma

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä Kalevankankaalla 2.–4. heinäkuuta. Tapahtuma on kesän suurin Etelä-Savossa.

– Kyseessä on aito ja oikea maatalousnäyttely, joka on alueellisesti painottunut. Tapahtuma vaatii paljon logistiikkaa, budjettimme on puolitoista miljoonaa euroa, kertoo Farmari 2020 -näyttelyn johtaja Heikki Pahkasalo.

Farmarin päävastuullisena järjestäjänä on ProAgria Etelä-Savo. Pääyhteistyökumppaneina Mikkelin kaupungin lisäksi ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), LähiTapiola, Metsä Group, Valio ja Viestilehdet. Farmari on asettanut tavoitteekseen 75 000 kävijää ja 500 näytteilleasettajaa.

– Näin isoa tapahtumaa ei voi järjestää yksin. Pääyhteistyökumppanit tuovat Farmarille merkittävää lisäarvoa. Olemme yhdessä löytäneet parhaita ratkaisuja Kalevankankaan alueen hyödyntämiseen, Heikki Pahkasalo sanoo.

Mikkeli on ylpeä isäntä

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen sanoo, että kaupunki on ylpeästi isännöimässä merkittävää maataloustapahtumaa.

– Mikkeli on sekä kaupunkia että maaseutua. Maaseudun elinkeinojen menestys on meille tärkeää, Halonen tuumii.

– Meillä täällä on merkittävässä asemassa myös vapaa-ajan asuminen, joka elää paljolti maaseutuympäristöstä. Lisäksi Farmari luo hyvää mielikuvaa Mikkelistä tapahtumakaupunkina.

Halosen mielestä Farmari on Mikkelissä omimmillaan.

– Olemmehan Etelä-Savoa ja maakuntamme on Suomen metsäisin. Kaikilla meillä täällä on jonkinlainen yhteys luontoon ja lisäksi kaupungissamme on paljon luonto-, metsä- ja maatalousalan ammattilaisia.

Erityisen tyytyväinen Halonen on Kalevankankaan alueen kehittymiseen hyvinvoinnin, liikunnan ja urheilun keskittymänä. Alueelle myös on kaivattu suuria tapahtumia, joten Farmari asettaa Kalevankankaan toimijat vilkkaaseen yhteistyöhön. Näyttelyaluetta ovat raviradan, Saimaa-stadiumin ja jäähallin ympäristö.

Kuluttajat ja ammattilaiset tapaavat Farmarissa

Farmari 2020 tarjoaa asiaa ja elämyksiä sekä ammattilaisille että kuluttajille. Näyttelyssä ovat esillä muun muassa maa- ja metsätalouden vastaaminen ilmastonmuutokseen, biotalouden ja energiatuotannon uudet mahdollisuudet, suomalaisen ruokaketjun kehittäminen sekä uusin tieto ja teknologia.

Farmarin nettisivut ovat osoitteessa farmari.net.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Julkaistu: 02.03.2020