fbpx

Ukraina pyytänyt apua EU:n kautta: energia-alan materiaaleista kova pula

Ukraina, kuvituskuva

Avoin pyyntö, käännetty EU-komission tiedotteesta.

Euroopan Komissio on tukenut vahvasti Ukrainaa siitä saakka, kun Venäjä aloitti sotatoimet Ukrainan alueella. Komissio on vuoden 2022 aikana toteuttanut useita tukitoimia (EU solidarity with Ukraine).

Valitettavasti viimeaikaiset droonien avulla tehdyt hyökkäykset, jotka on kohdistettu Ukrainan infrastruktuuriin, ovat tuhonneet yli puolet maan energiainfrastruktuurista. Ukrainan kotitalouksien ja yritysten olisi tärkeää saada turvattua sähkön saatavuus, sillä talviaikana lämpötila maassa voi laskea jopa -20 celsiusasteeseen.

Voisiko yrityksesi auttaa ukrainalaisia pk-yrityksiä ja kotitalouksia? Alla listaus tarvittavista laitteistoista.

MITÄ TARVITAAN?

  • Muuntajia ja generaattoreita; Lämmittimiä; Polttoainetta ja öljyä; Ajoneuvoja energiaverkkojen korjaustiimeille; Työkaluja.
  • Sähköverkot: Eristeet, kaapelit, johdot, kaapelien liittimet ja päät, erottimet, eristysventtiilit, traverssit, hitsauskoneet, mikrokontrollerit,  painekytkimet (vacuum & air)
  • Nesteet: polttoaineet ja öljy, muuntaja/moottoriöljyt, kemikaalit
  • Kaasu: paineensäätimet, putket kaasun ja veden siirtoon, plasmaleikkurit
  • Muu: painejärjestelmien korjaukseen käytettävät tarvikkeet, kumituotteet, korjaukseen käytettävät ajoneuvot, kaukolämpöverkon tarvikkeet

MITEN?

Lahjoituksia koordinoi Wienissä sijaitseva Energy Community Secretariat, jonka kautta yritykset voivat lahjoittaa laitteistoa Ukrainaan.

Euroopan Unioni huolehtii ovelta ovelle -lähetysten kustannuksista sellaisille yrityksille, joilla on edellä mainitun listauksen mukaisia tarvikkeita varastoissaan.

Lisäksi on perustettu Energy Community Secretariat Ukraine Energy Support Fund, hankkimaan laitteistoja sellaisilta yrityksiltä, joilla on mahdollisuus myydä listalla olevia tarvikkeita ja osallistua kansainväliseen tarjouskilpailuun.

MILLOIN?

Tarve on välitön!

OTA YHTEYTTÄ!

Mikäli olet toimija, jolla on edellä mainittuja tarvikkeita varastoissaan, otathan yhteyttä osoitteeseen UkraineEmergencySupport@energy-community.org

Lisätietoja: Energy Community Secretariat, about Ukraine support activities

Katso myös uutinen ja lisätietoja alkuperäisessä muodossaan englannin kielellä esimerkiksi Enterprise Europe Networkin sivuilta: https://www.een.fi/eu-solidarity-with-ukraine-donation-of-energy-equipment/

 

Julkaistu: 17.11.2022