fbpx

Tiedepäiväkoti etsii osaajia

Tiedepäiväkoti Sirius

Maan toiseksi suurin yksityinen päiväkotiyritys, Pilke-päiväkodit, tarjoaa työtä varhaiskasvatuksen ammattilaisille Mikkelissä.

Reilun vuoden ajan Tupalassa on toiminut ketjun 60-paikkainen Musiikkipäiväkoti Sävelpolku ja ns. asuntomessualueella Kirkonvarkaudessa 74-paikkainen Tiedepäiväkoti Sirius. Parhaillaan Mikkeliin etsitään varhaiskasvatuksen opettajaa ja lastenhoitajaa. Lisää avoimia työpaikkoja on tulossa.

”Siriuksen lapsipaikoista noin puolet on vapaana. Sitä mukaan kun lasten lukumäärä lisääntyy, avautuu uusia työpaikkoja”, Itä-Suomen aluejohtaja Tiina Haapanen Kuopiosta sanoo.

Mikkelille on ollut tyypillistä pula yliopistokoulutuksen saaneista varhaiskasvatuksen opettajista, mikä on myös valtakunnallinen haaste.

-Mikkelissä ei tosin riitä sosionomejakaan, vaikka kaupungista löytyy heille koulutustakin.

Pilke-päiväkotien arjessa painotetaan positiivisuutta ja ketju kutsuu työntekijöitään hyvän päivän tekijöiksi. Tärkeänä pidetään sitä, että lapsille on aikaa ja heitä kuunnellaan.

-Musiikkipäiväkodit ovat vanhemmille tutumpia kuin tiedepäiväkodit. Olen itse ihastunut tiedepainotteisuuteen eli asioita opitaan ihmettelyn ja tutkimisen kautta, mitä meidän uudet opetussuunnitelmatkin painottavat.

Tiedepäiväkoti Sirius tekee yhteistyötä mikkeliläisten yliopistoyksiköiden kanssa.

-Tiede on aivan ihana asia. Yliopistojen asiantuntijat voivat vierailla päiväkodissa, mikä antaa mahdollisuuksia syventää tietoa ammattilaisen näkökulmasta.

Teksti ja kuva: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Julkaistu: 24.10.2019