fbpx

Polttoainetuki ja kuljetustuki kiinnostavat: 2000 hakemusta ensimmäisinä päivinä

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Kuljetusalan polttoainetuen haku on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Tuki avautui haettavaksi marraskuun alussa.

Kolmen ensimmäisen päivän aikana tukihakemuksen jätti noin 2000 hakijaa ja ensimmäisen viikon aikana hakeneiden määrä on tasaisesti kasvanut.

”Ensimmäisten päivien aikana tukea hakeneet kiittävät hakuprosessin nopeutta ja helppoutta”, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:tä kerrotaan.

Parhaimmillaan tukipäätöksen sai päivässä. SKALin mukaan kuljetusyritykset ovat kiitelleet erityisesti tukimenettelyn asiakaslähtöisyyttä. Yhdistyksen mukaan pahimmillaan ajoneuvoyhdistelmien kustannukset ovat nousseet yli 20 prosenttia vuositasolla.

Tilastokeskuksen mukaan dieselöljyn hinta nousi keväällä pahimmillaan 28 senttiä litralta yhden viikon aikana. Kuljetusyritykset eivät ole kohtuudella voineet varautua näin suureen kustannusnousuun.

Polttoainetuki lyhyesti

Kuljetusyritysten polttoainetuki korvaa 5 % tukikauden 1.2.–30.4.2022 aikana ostetun ja kuljetustoimintaan käytetyn polttoaineen tai sähköenergian kustannuksista ilman arvonlisäveroa. Tuella ei korvata sähkön siirtohintaa ja sähköveroa, eikä myöskään AdBlue -urealiuokseen liittyviä kuluja.

Työkoneyritysten polttoöljytuki korvaa 5 % tukikauden 1.2.–30.4.2022 aikana ostetun ja työkoneissa käytetyn polttoöljyn kustannuksista ilman arvonlisäveroa. Korvaus ei koske työkoneiden siirrossa syntynyttä kustannusta muulla kuin traktorilla, polttoöljyn lämmityskäyttöä eikä työkoneiden käyttöä maatalouden alkutuotannossa, kalataloudessa tai vesiviljelyalan yritystoiminnassa.

Tuen konsernikohtainen enimmäismäärä on 400 000 euroa. Pienin maksettava tuki on 250 euroa. Tuesta vähennetään muut EU:n Ukraina-puitetukiohjelman mukaiset tuet sekä muut aiemmin myönnetyt julkiset tuet, jos ne kohdistuvat tukikauden aikana ostettuun polttoaineeseen.

Tuki on haettava 30.11. klo 16.15 mennessä.

Lisätiedot

Valtiokonttori:
https://www.valtiokonttori.fi/uutinen/polttoainetuki-kuljetus-ja-tyokonealan-yrityksille-haettavissa-valtiokonttorista-1-11-klo-9-00/ 

SKAL ry:
https://www.skal.fi/fi/julkaisut/skal-kuljetusyritysten-polttoainetuen-hakeminen-alkanut-vilkkaana

Kansikuva: Valtiokonttori / STT

Julkaistu: 07.11.2022