fbpx

Mikkelissä uusia koronavirustartuntoja – ”jokaisen on nyt syytä olla varovainen”

Koronavirus kuvituskuva

Maanantain 7.9. ja tiistain 8.9. aikana Essoten alueella on löydetty kaikkiaan kaksikymmentä uutta koronatartuntaa. Kaikki löydetyt positiiviset koronatestien tulokset liittyvät samaan tartuntaketjuun.

Essote tiedotti maanantaina illalla kolmesta ja tiistaina aamupäivällä kahdesta tartunnasta. Tiistain kuluessa testeissä löytyi vielä 15 tartuntaa lisää.

Essote jatkaa altistuneiden kartoitusta. Tähän mennessä altistuneiden määrä on noin 300.

– Jokaisen alueen ihmisen on nyt syytä olla todella varovainen. Pelkään pahoin, että tartuntoja löytyy altistuneista vielä lisää. Sosiaalisia tilanteita kannattaa välttää lähivuorokausien aikana, jotta uusia altistumisia ei tule ja tilanne rauhoittuu, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

– Toistaiseksi tartunnat ovat olleet melko rajatussa porukassa ja muussa väestössä tartuntoja ei ole havaittu, Seppälä sanoo.

Essote tiukensi suosituksiaan ja omia ohjeistuksiaan tiistaina aamupäivästä. Essote suosittelee kasvomaskien pitämistä joukkoliikenteessä, koronatestiin mennessä ja tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. Kokoukset suositellaan pidettäväksi etäyhteyksin seuraavan viikon ajan.

Myös Mikkelin kaupunki tiukensi tänään käytäntöjään. Mikkelin lukiolaiset jatkavat loppuviikon etäopetuksessa. Jäähalli ja lukio siivotaan tehostetusti varotoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi. Kaupunki suosittelee omalle henkilöstölleen etätyötä 18.9. saakka työtehtävissä, joissa etätyön tekeminen on mahdollista.

Lisätiedot:
www.mikkeli.fi
www.essote.fi 

Julkaistu: 08.09.2020