fbpx

Mikkelissä alkaa syksyllä 2021 uusi Executive MBA -ohjelma

Mikkelin yliopistokeskus terassi 800x600

LUT-yliopiston uusi Etelä-Savon EMBA -ohjelma keskittyy strategiseen johtamiseen, jonka lisäksi teemaksi valitaan tietojohtaminen, innovaatiojohtaminen tai hankintojen johtaminen. Kolmivuotisen ohjelman kohderyhmänä ovat erityisesti yritysten ja organisaatioiden johtajat, päälliköt ja asiantuntijat.

-Etelä-Savosta käydään yllättävän paljon suorittamassa MBA-ohjelmia muissa maakunnissa. Uuden Etelä-Savon EMBA:n sisällön osalta LUT on kuunnellut tarkkaan maakunnasta tulleita toiveita, pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.

Perinteisiin maisteriohjelmiin verrattuna Executive MBA -ohjelmiin hakeutuvat jo työelämässä johtotehtävissä olevat tai näihin etenemispolulla olevat hakijat. Etelä-Savon ohjelmassa syvennetään erityisesti osallistujien strategista ajattelukykyä.

-EMBA-opiskelijoilla on usein pohjakoulutuksena jo jokin korkeakoulututkinto, esim. insinööri- tai tradenomitutkinto ammattikorkeakoulusta tai diplomi-insinööri tai maisteritutkinto yliopistosta, mutta tutkintovaatimuksesta voidaan joustaa työkokemusta painottaen, LUT-yliopiston Carita Liikanen kertoo ohjelmaan hakijoista.

-Koska pohjatieto on olemassa, on osallistujien tavoitteena on enemmänkin täsmäosaamisen hankkiminen kuin uusi tutkinto.  EMBA-ohjelma tuo lisäarvoa suoraan osallistujan työtehtäviin ja työorganisaatioon, sillä suoritukset tehdään harjoitustöinä, joissa luennoilla opittu teoria sovelletaan omaan työhön ja yritykseen. EMBA-ohjelma voi olla myös ratkaiseva tekijä osallistujan urakehityksessä, Liikanen jatkaa.

Ohjelman suoritusaika työn ohessa on 2–3 vuotta. Akateeminen laajuus on 95 opintopistettä ja sisältöön kuuluu myös lyhyt ulkomaan opintojakso eurooppalaisessa yhteistyöyliopistossa.

EMBA valmistaa tutkitusti suorittajiaan johtotason tehtäviin

LUT-yliopiston vuosina 2005–2013 toteuttamien vaikuttavuuskyselyjen mukaan ohjelman aikana tai sen jälkeen 17,2 % osallistujista on edennyt päällikkö- ja asiantuntijatasolta johtotason tehtäviin. Lähes kolmannes osallistujista on jo tullessaan johtotehtävissä.

-EMBA on arvostettu työelämässä arvostettu opintopolku ja myös työnantajalle signaali halusta henkilökohtaiseen kehittymiseen, Malinen arvioi.

Osallistujat kokevat erityisen tärkeäksi myös kokemusten jakamisen ja verkostoitumisen ohjelman aikana.

-Olemme nyt tuoneet EMBA-ohjelman Etelä-Savoon eteläsavolaisia yhteistyötahojemme toiveita kuunnellen ja tarpeet huomioiden. Ja tietysti koulutuksen tuominen lähelle voi olla osallistumispäätöstä helpottava tekijä.

LUT EMBA on Etelä-Savossa ainoa lajissaan. Lähimmät MBA- ja EMBA-ohjelmat ovat Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.

MIKÄ
LUT-yliopiston uusi Etelä-Savossa aloittama Executive MBA-ohjelma, joka alkaa syksyllä 2021.

KENELLE
Yritysten ja organisaatioiden johtajat, päälliköt ja asiantuntijat, jotka haluavat kehittää strategista ajattelukykyään ja johtamistaitojaan. Yritykset ja organisaatiot, jotka ymmärtävät avainhenkilöidensä ajattelukyvyn voiman.

MILLOIN
Aloitus syksyllä 2021, ohjeellinen kesto työn ohessa 2–3 vuotta.

HINTA JA LAAJUUS
Hinta noin 30 000 € + alv 24 %. Ohjelman akateeminen laajuus on 95 opintopistettä.

LUE LISÄÄ
https://www.lut.fi/taydennyskoulutus/johtaminen/etela-savon-lut-emba

Julkaistu: 18.05.2021