fbpx

Mikkeli etsii rakentajaa Pankalammen ranta-asuntoalueelle

Mikkelin Pankalammen suunnitelma vuodelta 2020. Arkkitehtitoimisto AJAK Oy, Helsinki

Mikkelin kaupunki etsii keskustan läheisyydessä sijaitsevan Pankalammen ranta-alueelle asuntorakentajaa. Tarjolla on rakentajalle pientaloalue, jolla on kaikkiaan 29 rakennuspaikkaa. Tavoitteena on luoda lammen ympäristöön uusi yhteisöllisen asumisen alue.

Pankalammen tarjouskilpailualue sijoittuu Mikkelin keskustan länsipuolelle Kaukolan kaupunginosaan. Alueelta on matkaa Mikkelin ydinkeskustaan noin kilometri. Pankalammen rannalla on ennestään uimaranta ja Mikkelin avantouimarit ry:n avantouintipaikka. Alueen monipuolinen virkistysmaasto luo viihtyisät puitteet myös tuleville asukkaille.

Pankalammen itä- ja kaakkoispuolella sijaitsee valtakunnallisesti merkittävä rakennetun kulttuuriympäristön alue, jolla sijaitsevat mm. Mikkelin pitäjänkirkko, hirsirakennusten muodostama pihapiiri ja Suur-Savon museo. Kaukolan postinumeroalue on viimeisen vuosikymmenen ajan ollut tasaisesti väkiluvultaan kasvava alue.

Konsertti- ja Kongressitalo Mikaeli Pankalammen rannalla
Pankalammen asuntoaluetta vastapäätä sijaitsee professori Arto Sipisen suunnittelema Kongressi- ja konserttitalo Mikaeli.

Tavoitteena uudenlainen yhteisöllinen asuminen

Pankalammelta tarjotaan nyt tarjouskilpailulla valittavalle rakentajalle yhteensä 29 rakennuspaikan kokonaisuutta. Tontin minimilunastushinta on 432 845 € tai vuosivuokra 21642,25 € (5 % arvioidusta minimihinnasta) ja vuokra-aika 50 vuotta. Tontin rakentamisvelvollisuusaika on kolme vuotta, joka katsotaan alkavaksi joko tontin vuokrasopimuksen allekirjoituspäivämäärästä tai kauppakirjan allekirjoituspäivämäärästä lukien.

Mikkelin kaupungin visio on ollut luoda Pankalammella edellytykset uudelle yhteisölliselle alueelle, jolla asumisen laatu ja asuinympäristö luovat viihtyisyyttä. Alueen sijainti veden äärellä, kävelymatkan päässä keskustasta mahdollistavat myös autottoman asumisen. Myös Kalevankankaan kattavat ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat lähellä.

Tietoa kilpailutettavasta tontista

Kilpailutettavan tontin pinta-ala on 23 193m2 ja tontilla on asuinpientalojen rakennusoikeutta 2320 k-m2. Asuinpientalojen rakennusoikeus jakautuu 29 erilliseen 80 k-m2 käsittävään rakennusalaan.

Lisäksi tontille sisältyy maakellarin rakennusoikeutta 300 k-m2. Tontilla sijaitsee lisäksi 100 k-m2 suuruinen saunarakennus, jonka yhteyteen saa rakentaa 30 k-m2 kokoisen talousrakennuksen.

Tonttialueen ja Pankalammen välissä kulkee asemakaavan mukainen kevyenliikenteen raitti, jonka Mikkelin kaupunki tekee valmiiksi ennen alueen muuta rakentamista tai samanaikaisesti kun aluetta rakennetaan.

Mikkelin kaupunki kilpailuttaa Kaukolassa osoitteessa Saattotie 1 sijaitsevan tontin 491-4-23-2 rakennusoikeuden luovuttamisen julkisesti. Tontti on voimassa olevan asemakaavan mukaisesti asuinpientalojen korttelialuetta (AP). Asemakaava on hyväksytty Mikkelin kaupunginvaltuustossa 7.12.2020.

Tarjouskilpailu päättyy 30.11.2021 klo 11.00 ja tarjoukset pyydetään jättämään sähköisesti Mikkelin kaupungin Tarjouspalvelussa.

Tutustu sähköiseen kilpailutusaineistoon ja jätä tarjous täällä:

https://tarjouspalvelu.fi/TPPerustiedot.aspx?p=21&g=ec156949-0cc8-49b5-8afc-6951f1d7ecce&tpID=364848

Kansikuva: Mikkelin Pankalammen suunnitelma vuodelta 2020. Arkkitehtitoimisto AJAK Oy, Helsinki

Julkaistu: 17.09.2021