fbpx

Karkialammella vilisi viranomaisia – kansainvälinen säteilyonnettomuusharjoitus saatiin päätökseen

Including-harjoitus Mikkelin Karkialammella

Mikkelin Karkialammella pidettiin alkuviiikosta kansainvälinen säteilyonnettomuutta simuloiva pelastusharjoitus, johon osallistui 15 organisaatiota 10 maasta.

Harjoituksen järjestelyistä vastasi Etelä-Savon Pelastuslaitos. Myös Mikkelin kehitysyhtiö Miksei toimi mukana järjestelyissä. Harjoituksen teemana oli viranomaisten yhteistoiminta tilanteessa, jossa mukana on vaarallisia radioaktiivista ainetta vaativassa ympäristössä. Suomesta mukana oli mukana pelastuslaitoksen, poliisin, ensihoidon ja puolustusvoimien yksiköitä.

-Harjoittelemalla viranomaiset saavat tietoa ja kokemusta, miten uusia toimintatapoja ja -menetelmiä voidaan kehittää mahdollisen onnettomuuden osallisten auttamiseksi. Samalla lähdetään kentälle verestämään yksittäisten pelastushenkilöiden taitoja ja parannetaan käytäntöjä, pelastuspäällikkö Jyri Silmäri Etelä-Savon Pelastuslaitokselta kertoo.

Osallistujien kokonaismääräksi paikalla ollut Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Maarit Randelin arvioi noin 100 osallistujaa. Mukana oli myös eteläsavolaista yritysosaamista, esimerkiksi Environics Oy:n laitteistoa.

Julkaistu: 16.09.2021