fbpx

Suomen Talotekniikka kasvaa Mikkelistä käsin

STT, MikseiMikkeli uutiset

Talotekniikan teknisten järjestelmien asennuksiin ja kiinteistöjen ylläpitoon erikoistunut Suomen Talotekniikka Oy aikoo kasvaa myös lähivuodet.

Kymmenen vuotta sitten Mikkelissä perustettu STT haluaa kasvaa maan parhaaksi uudis- ja korjausrakentamiskohteiden taloteknisten ratkaisujen toteuttajaksi ja huoltajaksi. Konserni on toteuttanut vuosien varrella 7500 projektia, ja sillä on 450 huoltosopimusta.

”Olemme elinkaariajatteluun sitoutunut yritys eli tarjoamme asiakkaillemme kustannustehokkaita, turvallisia, terveellisiä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja”, yrityksessä 3,5 vuotta toiminut hallintojohtaja KTM Jani Räsänen sanoo.

STT:n hallintojohtaja Jani Räsänen
STT:n hallintojohtaja Jani Räsänen on tyytyväinen paluumuuttaja, joka uskoo, että Mikkelistä käsin voisi yhä useampi tehdä työtä myös pk-seudulle päin

STT haluaa olla myös haluttu ja viihtyisä työpaikka. Työntekijöitä on tällä hetkellä noin 300. Uusia osaajia palkkalistoille tulee tänä vuonna noin 30 uutta osaajaa ja lähivuosina aloittaa vuosittain noin kymmenen uutta osaajaa. Parhaillaankin haetaan asentajia, työnjohtajia ja projektipäälliköitä. Liki kaikilla työntekijöillä on kannustepalkkaus.

”Valtaosa työntekijöistämme on alle 34-vuotiaita. Uskomme, että vastavalmistuneet hyötyvät työskentelystä pitkän kokemuksen omaavien kanssa. Otamme mielellämme nuoria ja innokkaita oppimaan käytännön talotekniikkaa.”

Talotekniikka (LVISAKSpr) kattaa terminä kaikki kiinteistöjen lämpöön, veteen, ilmaan, valoon, sähköön sekä tieto- ja turvajärjestelmiin liittyvän osaamisen kiinteistöjen käytettävyyttä ja viihtyvyyttä unohtamatta.

Mikkelistä käsin hoidetaan STT-konsernin talous- ja henkilöstöhallinto, ICT-ratkaisut, tarjouslaskenta ja hankinnat. STT:n neljä Mikkelissä toimivaa yritystä on erikoitunut LVI-tekniikkaan, sähköön, energiatehokkuuteen ja Kaarirakennus Oy:n kautta rakentamiseen.

Kaikkiaan noin 50 miljoonan liikevaihtoa pyörittävään konserniin kuuluu kaikkiaan 12 operatiivista yhtiötä Mikkelin lisäksi Helsingissä, Mäntsälässä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Pieksämäellä ja Tampereella, missä aloitettiin tänä vuonna. Konsernin yritysten johto kuuluu omistajiin. ”Se lisää sitoutumista ja antaa yrityksille kasvot.”

Parhaillaan alalla eletään vielä nousukautta, mikä on näkynyt täällä Mikkelissäkin.

”Tänne tulee alan yrityksiä pk-seudulta ja Lahdesta. Se vähän mietityttää, kun me pidämme pääkonttorimme täällä ja jätämme tänne verotuloja.”

Alan projekteilla on 10-vuotiset takuut. Räsänen muistuttaa, että takuuasiat kannattaa huomioida jo kilpailutusvaiheessa ja varmistaa yritysten vakavaraisuus.

”Me olemme kasvollisia omistajia, kannamme kokonaisvaltaista vastuuta ja koulutamme tänne uusia osaajia. Meille on tärkeää kehittää Etelä-Savosta parempaa paikkaa.”

Yrityksen toimipisteet hyödyntävät samaa toiminnanohjausjärjestelmää, mikä helpottaa myös etätyön tekemistä.

”Jos etätyömahdollisuuksia olisi laajemminkin tässä maassa käytössä, ihmiset voisivat asua Mikkelin kaltaisissa, järkevän kokoisissa kaupungeissa.”

”Tapaan sanoa, että kaikilla ei ole varaa asua Mikkelissä. Kyse on myös arvoista. Kun tingit hieman palkasta, saat tilalle tiiviin yhteisön ja enemmän vapaa-aikaa.”

Räsänen palasi perheineen Helsingistä Mikkeliin yhdeksän vuotta sitten valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta ja palveltuaan yli 10 vuotta rahoituslaitosten palveluksessa.

”Tapaan sanoa, että kaikilla ei ole varaa asua Mikkelissä. Kyse on myös arvoista. Kun tingit hieman palkasta, saat tilalle tiiviin yhteisön ja enemmän vapaa-aikaa.”

Teksti ja kuvat: Päivi Kapiainen-Heiskanen

Julkaistu: 24.10.2019