Uuden startup-yhteisö Karagen avajaiset pidettiin Mikkelissä 23.8. klo 14. Tavoitteena on aktivoida mukaan toimintaan erityisesti opiskelijoita.
Entiseen Yleisradion toimitilaan sijoittunut Mikkeli-Karage -niminen uusien yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka tuo kaupunkiin kauan kaivatun yrittäjyyteen kannustavan kokeiluympäristön.
Tavoitteena on lisätä uusien yritysten perustamista ja edistää ideoiden etenemistä uudeksi liiketoiminnaksi.
Karagea on kehitetty vuoden ajan yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Kumppanuusverkostossa ja toimintaa käynnistämässä ovat olleet mukana Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon kauppakamari, ELY-keskus, TE-toimisto, Etelä-Savon maakuntaliitto, XAMK, Esedu, Mikkelin yliopistokeskuksen yksiköt, Etelä-Savon yrittäjät, Suur-Savon osuuspankki ja Osuuskauppa Suur-Savo.
Yhteisiä tiloja, toimistoja, kokoushuoneita ja studio
Karage-toiminnan vetäjänä aloitti huhtikuussa Veera Ullah.
-Kahta samanlaista työpäivää ei ole ollut ja työtehtäviä on riittänyt laidasta laitaan. Suunnittelun välissä löydän itseni maalaamasta seiniä ja sitten taas vastailemasta puhelimeen ja hakemasta kumppanuuksia, Ullah kertoo.
Nyt alkaa työ
Avajaisten yhteydessä pidetyssä paneelikeskustelussa Kati Häkkinen, Jatta Juhola, Klaus Kerttula, Mikko Lampi, Olli Marjalaakso, Rico Martikainen ja Noora Rauhala peräänkuuluttivat Mikkeliltä enemmän nopeutta ja tekemisen mentaliteettia. Tulevaisuuskuva on varovaisen optimistinen, mutta visiot vaativat määrätietoista työtä toteutuakseen. Mikkelin on oltava entistä parempi kokeiluympäristö ja luotava monipuolista toimintaa, joka auttaa niin ihmisiä kuin yrityksiäkin kasvattamaan juuria alueelle.
-Karagen osalta aloitamme tapahtumilla, joita pidetään useita jo heti alkuviikkojen aikana, Ullah kertoo.
Kansikuva: Mikkeli-Karagen vetäjänä toimii Veera Ullah