Mikkelin Tuskussa, Valkama Watergraftsin tallissa, järjestettiin lean-työpaja 17.-18.12.2024. Lean-ajattelun tavoitteena on jatkuva parantaminen, työn virtauksen optimointi ja resurssien tehokas hyödyntäminen. Menetelmä on alun perin kehitetty Toyota Production Systemissä, ja sitä voidaan soveltaa laajasti eri toimialoilla, kuten valmistuksessa, palveluissa, terveydenhuollossa ja IT-kehityksessä.
Tähän kolmanteen VerstasCO2-hankkeessa järjestettyyn lean-työpajaan osallistui yhteensä 16 työntekijää Casemet Oy:stä ja Harri Haavikko Oy:stä. Työpajan jälkeen osallistujilla on aiempaa parempi ymmärrys jatkuvan parantamisen periaatteista, työn virtaukseen vaikuttavista tekijöistä ja resurssitehokkaasta toimintatavasta. Osallistujilla on myös hyvät edellytykset antaa panoksensa työnantajayrityksensä toiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseen työn tekemisen ja sujuvuuden näkökulmasta. Lean-ajattelu auttaa organisaatioita parantamaan laatua, lyhentämään läpimenoaikoja, vähentämään kustannuksia ja lisäämään asiakastyytyväisyyttä. Asiantuntijana työpajassa toimi Harri Mähönen Suomen Osaamistalo Oy:stä.
VerstasCO2 on Euroopan Unionin osarahoittama hanke. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Lisätietoja saa hankkeen projektipäällikkö Kimmo Haapealta (etunimi.sukunimi@mikseimikkeli.fi).
EU-logo