fbpx

MR/AR-työpaja (yhteistyössä SYKE 2019)

Tapahtuma alkaa: 05.09. @ 16:00
Tapahtuma päättyy: 05.09 @ 18:00
Tapahtumapaikka: Saimaa Stadiumi, kokoustila Vire
Ilmoittaudu viimeistään: 02.08.2019 Siirry tästä ilmoittautumiseen.

Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei ja Metatavu järjestävät lisätyn todellisuuden (AR, MR) työpajan SYKE 2019 -tapahtuman yhteydessä, klo 16-18.

Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR, myös Mixed Reality, MR) tarkoittaa reaaliseen todellisuuteen digitaalisesti ”istutettuja” objekteja, joita voi tarkastella ja joiden avulla voi suorittaa digitaalisia toimintoja tarkoitukseen tehtyjen lasien, puhelimen tai tablettien avulla. Sovelluskohteita voivat olla esim. markkinointi, koulutus ja suunnittelu matkailun, rakentamisen, valmistavan teollisuuden, koulutussektorin, sekä huollon ja kunnossapidon aloilla.

Esittelijöinä tilaisuudessa toimivat Metatavu Oy:n asiantuntijat Heikki Kurhinen ja Jere Lauha sekä Mikkelin Kehitysyhtiö Miksein ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun asiantuntijat Kimmo Haapea ja Mikko Hokkanen. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua toteutettuihin ratkaisuihin ja teknologiaan AR-laitteiden (mm. Microsoft Hololens) avulla.

OHJELMA

15.45 Ilmoittautuminen

16.00 Avaus –Miksei ja XAMK

16.05 Alustus aiheeseen – Metatavun asiantuntija Heikki Kurhinen

-case-esimerkkejä: Rakennusliike U. Lipsanen ja Tehomet Oy

16.30 Työpajatyöskentely, tutustuminen laitteisiin ja laitteiden kokeilu

17.45 Loppuyhteenveto

18.00 Työpaja päättyy

Lisätietoja:
Kimmo Haapea, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi tai
Mikko Hokkanen, mikko.hokkanen@xamk.fi

Tapahtuma on järjestetty osana MikseiMikkelin ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun DCFB-hanketta (EAKR). Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.